• Fii alături de Echipa Țării

UEFA. Natalia Chiriac, noul inspector de Etică și Disciplină al forului european

07 iul 2023 de Victor Daghi

Într-o scrisoare de la UEFA, semnată de către Theodore Theodoridis, secretarul general UEFA, forul european de fotbal a anunțat Federația Moldovenească de Fotbal că Natalia Chiriac, Consilier drept sportiv FMF, a fost numită în funcția de Inspector de Etică și Disciplină UEFA.

 

"La ședința sa din 28 iunie 2023 de la Nyon, Comitetul Executiv al UEFA a numit noi membri în comitetele disciplinare UEFA, pentru un mandat care începe pe 1 iulie 2023 și se încheie pe 30 iunie 2027. Suntem încântați să vă informăm că Comitetul Executiv al UEFA a numit-o pe Natalia Chiriac în funcția de Inspector de Etică și Disciplină UEFA. Ne dorim să avem o conlucrare fructuoasă cu dvs. în această perioadă de mandat", se menționează în scrisoarea forului european.

 

Natalia Chiriac activează la Federația Moldovenească de Fotbal din anul 2019. În prezent este Consilier drept sportiv FMF, coordonator al Platformei Naționale pentru integritate în sport, membru al Biroului și Comitetului de Monitorizare al Convenției Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive (Convenția Macolin), membru al Tribunalului Fotbalistic FIFA. Recent, în aprilie 2023, a absolvit Programul UEFA Academy "Fight the Fix".