• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Futsal. Sergiu Tacot: Obiectivul e să trecem în etapa următoare

07 iul 2023 de Roman Cenușă

Interviu cu Sergiu Tacot, antrenorul-jucător al echipei campioane a Moldovei la futsal, Nistru Chișinău, după aflarea adversarilor din preliminariile Ligii Campionilor, sezonul 2023-2024. Pregătiri, strategie și așteptări pentru mini-turneul de calificare care va avea loc în Grecia în perioada 22-27 august 2023.

 

Întrebare: Ce părere aveți despre adversarii din grupa F a preliminariilor Ligii Campionilor de Futsal și cum vă pregătiți pentru aceste meciuri?

Răspuns: Dacă vorbim despre adversari pot să vă spun că am căzut într-o grupă accesibilă. Începem pregatirea din 10 iulie.

 

Întrebare: Cum credeți că va influența faptul că mini-turneul de calificare se va desfășura în Grecia, acasă la echipa Doukas SAC? Aveți strategii speciale pregătite pentru acest mediu și condiții de joc?

Răspuns: Sincer chiar am vrut să fim în grupă cu Doukas, deoarece în ediția trecută am jucat cu ei și deja îi cunoaștem. Când am plecat acasă anul trecut am spus că ne vom întoarce la anul ca să-i batem. Ce ține de echipele din Irlanda și Anglia vă pot spune că, îi vom analiza amănunțit și ținând cont de experiența acumulată anul trecut, știind unde am greșit, vom face tot posibilul ca să trecem în etapa urmatoare (main round).     

    

Întrebare: Care este obiectivul principal al echipei Nistru Chișinău în această competiție? Cum vă vedeți șansele de a avansa în runda principală?

Răspuns: Obiectivul pus de președinte și de mine ca antrenor e să trecem în etapa următoare. Să avem meciuri cu adversari mai puternici și de ce nu, să-i aducem la Chișinău!

 

Întrebare: Ce considerați că sunt punctele forte ale echipei Nistru Chișinău și cum veți încerca să le exploatați în meciurile din preliminarii?

Răspuns: Punctul forte al echipei este unitatea grupului și disciplina pe parchet. De asemenea, menționez că avem jucători care pot decide un meci, făcând în acest sens diferența.    

              

Întrebare: Cum credeți că experiența voastră ca campioni en-titre ai Moldovei vă va ajuta în această competiție internațională? Ce lecții ați învățat din trecut și cum le veți aplica în acest sezon al Ligii Campionilor de Futsal?

Răspuns: Sigur că anul acesta vom fi mai pregatiți la toate capitolele, inclusiv fizic și tactic. Mai remarc că, 80% din jucătorii echipei de anul trecut au fost înlocuiți în comparație cu componența echipei de anul acesta.

 

Amintim că, în urma tragerii la sorți ce a avut loc pe 5 iulie la sediul UEFA din Nyon, Elveția, campioana en-titre a Moldovei, Nistru Chișinău, a fost plasată în grupa F, alături de Doukas SAC (Grecia), Bloomsbury Futsal (Anglia) și Blue Magic FC Dublin (Irlanda).

 

Mini-turneul de calificare va fi găzduit de echipa elenă, Doukas SAC, în perioada 22-27 august 2023, în Grecia.

 

În runda principală (main round), se vor califica câștigătoarele celor 8 grupe din preliminarii și cea mai bună ocupantă a locului doi.

foto: www.facebook.com/lpfmoficial