• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Școala de antrenori. Modulul VI al licenței B UEFA

05 iul 2023 de Victor Daghi
GALERIE

În conformitate cu planul anual de activitate al Departamentului Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal, Școala Federală de Antrenori a organizat în perioada 3-5 iulie modulul 6 al licenței B UEFA, promoția 23.

 

Lectori ai cursului au fost Ernest Gulceac, Nicolae Bunea, Vitalie Mardari, Andrei Radiola, Vladislav Pastîrnac și Dumitru Turcu.

 

La cursurile, care au avut loc la Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă, au participat 25 de antrenori. Sub îndrumarea lectorilor, aceștia au avut parte de sesiuni teoretice în grup, în cadrul cărora fac un schimb de opinii despre diferite aspecte ale jocului. Printre tematicile discutate se numără analiza antrenamentului, fitness, forța, prezentarea antrenamentului, periodizarea tactică, prevenirea traumelor ș. a.

 

Printre participanții cursului regăsim mai multe nume sonore din fotbalul moldovenesc, dar și din România. Este vorba de foștii internaționali moldoveni Alexandru Onica și Denis Ilescu, jucătorul echipei FC Victoria, Vadim Cravcescu, fostul mijlocaș al Sheriffului, dublul campion național, George Florescu, antrenorul secund de la Sepsi, László Kulcsár, fundașul echipei Universitatea Craiova, Bogdan Mitrea, mijlocașul clubului Sepsi, Adnan Aganović, mijlocașul de la CS Mioveni, Liviu Antal, atacantul echipei Hermannstadt, Ioan Hora, mijlocașul echipei Politehnica Iași, Gabriel Cristian Vașvari, fostul atacant de la Concordia Chiajna, Hamza Younés, fostul mijlocaș de la Dinamo București și Dinamo Moscova, Adrian Ropotan și alții.

 

Vă prezentăm lista participanților la cursul din 3-5 iulie:
1.Alexandru Carp
2.Vadim Cravcescu
3.Valerii Mavrodi
4.Denis Melnicov
5.Dmitri Morari
6.Alexandru Onica
7.Roman Lupașcu
8.Denis Ilescu
9.Vadim Josan
10.László Kulcsár

11.Cătălin Lungu
12.Victor Medeleanu
13.Bogdan Alexandru Mitrea
14. Adnan Aganović
15.Ciprian-Sorin Amarandei
16.Liviu-Ion Antal
17.Cristian Cîrlan
18.George-Mihai Florescu
19.Hamza Younés
20.Ioan Hora
21.Dan Mihai Roman

22.Mihai Roman

23.Adrian Ropotan

24.Alexandru Țigănașu

25.Gabriel Cristian Vașvari

 

Studenții urmează să susțină master testul la cluburile unde activează.

 

Federația Moldovenească de Fotbal încurajează toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Peste 100 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF.

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 
Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.