• Fii alături de Echipa Țării

Oficial. Meciul Sheriff - Farul, din primul tur preliminar UCL, se va juca la stadionul Sheriff

04 iul 2023 de Reporter FMF

Sheriff a primit acceptul UEFA de a permite jocurile din cupele europene la Tiraspol! În conformitate cu decizia Comitetului Executiv al UEFA din 28 iunie, Sheriff Tiraspol va juca pe stadionul Sheriff din Tiraspol meciul retur cu echipa Farul Constanța (România) din primul tur preliminar al UEFA Champions League. Meciul va avea loc pe 18 iulie cu începere de la ora 20:00. Vă reamintim, meciul tur se va juca pe 12 iulie la Ovidiu.

 

Astfel, la luarea acestei decizii, UEFA a luat în considerație faptul că stadionul Zimbru a fost solicitat pentru a fi utilizat în acest sezon al cupelor europene de toate cele 4 cluburi moldovenești. A existat o experiență nefastă în sezonul trecut, când stadionul Zimbru a fost suprasolicitat din cauza jocurilor Naționalelor Moldovei, a clubului Sheriff în faza grupelor Europa League, precum și a partidelor din campionatul național. De aceea, în martie gazonul a arătat dezastruos, deoarece a fost supraîncărcat. Menținerea gazonului într-o stare bună necesită un efort considerabil și se recomandă să nu fie disputate pe aceeași arenă mai mult de 2 meciuri pe săptămână.

 

Milsami va juca la Orhei doar primele runde de calificare, iar în cazul accederii în etapele următoare, orheienii vor fi nevoiți sa joace pe o altă arenă. Și aici apar probleme pentru utilizarea unui singur stadion pentru celelalte 3 cluburi, deoarece doar două echipe sunt admise la un singur stadion. Petrocub a jucat ultimele ediții ale cupelor europene la Zimbru și ar trebui sa aibă prioritate după rând, Zimbru este proprietarul stadionului și va juca la el acasă. Sheriff nu poate juca pe stadionul din Orhei, deoarece această arenă nu corespunde cerințelor UEFA pentru desfășurarea meciurilor din Liga Campionilor. UEFA permite ca meciurile din Liga Campionilor să fie desfășurate doar pe arene cu categorii respective, iar doar stadioanele Zimbru și Sheriff dețin categoriile respective. Zimbru și Petrocub au confirmat stadionul Zimbru pentru găzduirea meciurilor în Europa Conference League. Să nu uităm că stadionul Zimbru urmează să fie folosit în toamnă de mai multe Naționale ale Moldovei, inclusiv și cele feminine.  

 

În același timp, stadionul Sheriff a fost recent renovat, gazonul nou instalat, iar FMF a susținut această inițiativă de a permite jocurile să fie disputate la Tiraspol, pentru ca să se asigure de starea bună a gazonului de la Zimbru, pentru care costurile de întreținere sunt exagerate.

 

FMF încearcă sa ajungă la o înțelegere cu consiliul raional Nisporeni pentru acreditarea stadionului lor, însă acesta are nevoie de mai multe investiții suplimentare pentru a putea fi supus certificării.  

 

Reiterăm necesitatea urgentă de construcție a unui stadion național, care sa corespundă normelor actuale europene pentru desfășurarea evenimentelor internaționale, în contextul în care țara noastră primește tot mai multe solicitări de găzduire a meciurilor internaționale din partea echipelor din Ucraina.

 

Foto: sport.ro