• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Școala de Antrenori. Modulul I al licenței C UEFA

04 iul 2023 de Victor Daghi
GALERIE

Școala Federală de Antrenori continuă desfășurarea cursurilor de licențiere UEFA. În conformitate cu cerințele Convenției UEFA de recunoaștere a calificării antrenorilor, Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal împreună cu Școala Federală de Antrenori organizează, în perioada 3-5 iulie 2023, Modulul I al licenței C UEFA, promoția 49. 

 

Cursul, format din 3 module plus examinare teoretică și practică, se desfășoară la baza sportivă Zimbru din capitală. La curs participă 26 de studenți din România și Republica Moldova. 

 

Vă prezentăm lista participanților la cursul din 3-5 iulie: Gheorghe Anton, Sorin Bădărău, Ion Bajora, Ion Boboc, Victor Buga, Dmitrii Burac, Alexandr Calarașan, Eugeniu Cojocari, Vasile Cernovean, Ion Covali, Andrei-Emil Dandu, Eduard Vlas, Lucian-Ionuț Filip, Roman Hîncu, Nicolae Robert Mălescu, Igor Manoliu, Ion Mocanu, Gheorghe Muntean, Ovidiu Petre, Cristian Raileanu, Adrian Rusu, Andrei Salapat, Pavel Sîrghi, Marin Spoială, Alin-Constantin Stoica și Georgian Laurențiu Ghiță.

 

Lectori: Serghei Truhanov, Igor Negrescu și Valeriu Oloieru.

 

Federația Moldovenească de Fotbal încurajează toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Peste 100 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF.

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 
Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.