Categorii
- Naționale
- Competiții
- FMF
- Proiecte FMF
- Open Fun Football Schools
- Fotbal în școli
- Prin fotbal să creștem sănătoși
- Proiectul NOI
- Grassroots
- We play strong
- UEFA Playmakers
- Turnee pentru copii
- Şcoala Voluntarului – PRO Fotbal
- Fotbal sigur pentru copiii din Moldova
- Fotbalul ne Unește
- La firul ierbii
- Community Development Officer
- Istoria fotbalului
- Turneul Viitorul
- Fotbal în grădinițe
- Istoria Fotbalului
- EDITORIAL
- UEFA
- FIFA
- Academia FMF
- Wesport
Căutare
Calendarul Noutăților
UEFA a lansat o serie de materiale de sensibilizare menite să promoveze protecția copiilor și a tinerilor în fotbal și să contribuie la îmbunătățirea înțelegerii generale a acestui subiect important. Aceste materiale au fost dezvoltate în cadrul programului UEFA de protecție a copiilor și a tinerilor și sunt disponibile acum și în limba română. FMF susține și se alătură inițiativei UEFA.
Materialele de sensibilizare includ trei postere care pot fi afișate în diverse zone, cum ar fi vestiarele, intrările și sălile de ședințe ale asociațiilor naționale și cluburilor de fotbal.
De asemenea, este disponibil un pliant care poate fi distribuit în timpul evenimentelor sau întâlnirilor și amplasat în locuri unde va atrage atenția publicului.
Pentru a răspândi mesajele și mai departe, UEFA a creat și 22 de carduri de social media (atașate în galeria foto de sus), care pot fi partajate pe diverse platforme de social media.
Aceste materiale au fost traduse în limba română de către Federația Moldovenească de Fotbal în colaborare cu organizația Terre des hommes Moldova, în cadrul proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”. Ele au ca scop promovarea drepturilor copiilor și tinerilor de a se bucura de fotbal într-un mediu sigur și pozitiv, recunoașterea semnelor de abuz care pot apărea în fotbal și încurajarea publicului să acționeze atunci când se suspectează abuz, oferind informații despre unde pot căuta ajutor.
UEFA dorește ca toți cei implicați în activitățile sportive să adopte un comportament de protecție față de copii și să fie capabili să identifice și să ia măsuri adecvate în cazul în care observă copii care prezintă semne de maltratare sau abuz în mediul lor. Prin lansarea acestor materiale de sensibilizare, UEFA speră să aducă schimbări pozitive în atitudini și comportamentul oamenilor față de protecția copiilor și tinerilor în fotbal.
În plus, UEFA a dezvoltat și o platformă online, numită UEFA - Child safeguarding, care vine în ajutorul asociațiilor membre UEFA și altor părți interesate din fotbal pentru a-și reîmprospăta cunoștințele și aptitudinile în domeniul protecției copilului. Această platformă include un set de instrumente și patru cursuri online destinate celor care lucrează cu copii în fotbal sau celor interesați de acest domeniu. Cursurile sunt disponibile în mai multe limbi, inclusiv engleză, franceză, germană, rusă și olandeză.
Pentru a accesa materialele de sensibilizare în limba română și cursurile online, puteți vizita site-ul oficial al UEFA - Child safeguarding.
Svetlana Patraș, coordonatoarea proiectului „Fotbal sigur pentru copii din Moldova”, a subliniat importanța acestor materiale de conștientizare și a declarat:
"Prin lansarea materialelor de conștientizare, dorim să îmbunătățim înțelegerea generală a subiectului pentru a aduce schimbările necesare în atitudini și comportament."
Mai jos veți găsi versiunea în limba română și rusă a cursurilor online:
FMF și UEFA lansează materiale de sensibilizare privind protecția copilului și tineretului în fotbal