• Fii alături de Echipa Țării

UEFA. Deciziile Comitetului Executiv

29 iun 2023 de Reporter FMF

Europa Conference League, a treia competiție europeană intercluburi în ordine valorică, își va schimba numele în Conference League din sezonul 2024-2025, a hotărât Comitetul Executiv UEFA, la ședința din 28 iunie.

 

După triumful Romei și al lui West Ham din primele două ediții ale competiției, UEFA a decis să renunțe la planul inițial de a menține cuvântul „Europa” în cadrul numelui acesteia. Oficialii instituției au afirmat că denumirea inițială a avut scopul de a-i asigura un renume competiției, însă noua „Conference League” a reușit să-și creeze cu succes propria identitate după două sezoane fantastice, demne de o Cupă Europeană.

 

Așa cum anunță UEFA, „Studiile pe care le-am efectuat printre fani sau partenerii comerciali ne-au arătat că eliminarea termenului "Europa" din numele competiției ne va permite să creștem Conference League ca o competiție de sine stătătoare.” Împreună cu Europa League, Conference League va continua să livreze către fanii din Europa și nu numai”, au transmis oficialii UEFA. Chiar și după această separare de cea de-a doua competiție valorică (Europa League), ele vor continua să fie vândute televiziunilor împreună.

 

În cadrul Comitetului Executiv UEFA, care a decis schimbarea numelui, UEFA a stabilit și orașele în care se vor disputa următoarele două finale. Atena (Grecia) și Worclaw (Polonia) vor fi orașele care vor găzdui finalele Conference League din 2024, respectiv 2025.

 

Lansată inițial ca un proiect care să faciliteze participarea într-o competiție europeană a echipelor care nu se ridică la nivelul meciurilor tari din Europa League, Conference League a căpătat popularitate după campaniile de succes ale Romei, care nu mai câștigase un trofeu european din 1961, și West Ham, formație ce nu mai obținuse un trofeu continental din 1965.

 

Comitetul Executiv UEFA a decis ca finala Ligii Campionilor la fotbal feminin din 2025 se va juca pe Estadio Jose Alvalade din Lisabona, iar turneul final al Campionatului European pentru junioare U19 din anul 2025 va avea loc în Polonia.

 

Următoarea ședință a Comitetului Executiv UEFA va avea loc pe 26 septembrie 2023, în orașul Limassol, Cipru.

 

Colaj: UEFA