• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Școala de antrenori. Foști jucători de Top, la cursul pentru Licența A UEFA

26 iun 2023 de Victor Daghi
GALERIE

 

Școala Federală de Antrenori continuă desfășurarea cursurilor de licențiere UEFA. În conformitate cu cerințele Convenției UEFA de recunoaștere a calificării antrenorilor, Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal împreună cu Școala Federală de Antrenori va organiza în următorii 2 ani un Curs dedicat pentru obținerea licenței A UEFA. La Curs s-au înscris foști jucători de Top, internaționali din Moldova și România. Lista completă o găsiți mai jos, în știre.

 

Cursul a demarat astăzi la Centrul tehnic din Vadul lui Vodă. La deschidere, cu un cuvânt de salut către participanți au venit președintele de onoare FMF, Pavel Cebanu, precum și directorul tehnic FMF, Dănuț-Stelian Oprea.  

 

Lectori ai cursului sunt Dănuț-Stelian Oprea, Ernest Gulceac, Nicolae Bunea, Vitalie Mardari, Igor Negrescu, Dumitru Turcu, iar tutori – Serghei Cebotari, Nicolai Țurcan, Serghei Truhanov, Alexandra Bocancea, Elena Subbotina, Valeriu Oloieru, Andrei Radiola, Nicolae Bunea, Vladislav Pastîrnac, Vitalie Mardari și Igor Negrescu.

 

La studii participă 23 antrenori. Sub îndrumarea lectorilor, aceștia vor avea parte de sesiuni teoretice în grup, în cadrul cărora se va face un schimb de opinii despre diferite aspecte ale jocului. Printre tematicile discutate se numără principiile de grup/echipă tehnico-tactice de bază, structura procesului de antrenament în baza RBL, situații tactice specifice, zona roșie-galbenă pe atac, lucru în grup, prezentarea sarcinilor ș.a.

 

Printre participanții cursului regăsim mai multe nume sonore din fotbalul moldovenesc, dar și din România. Este vorba de foștii internaționali moldoveni Alexandru Gațcan, Eugeniu Cebotaru și Ilie Cebanu, foștii internaționali români Cristian Săpunaru, Nicolae Ovidiu Herea, Doru-Mihai Pintilii, fostul jucător al echipei Zimbru, Ilie Daniel Bălașa, fostul mijlocaș al echipei Tiligul-Tiras Tiraspol, Dan Florin Croitoru, fostul atacant al echipelor Iskra Stal, Zimbru și Milsami, Constantin Iavorschi și alții.

 

Vă prezentăm lista participanților la cursul din 26-28 iunie:

1. Alexandru Gațcan

2. Ilie Cebanu

3. Eugeniu Cebotaru

4. Andrei Trifan

5. Vitali Popov

6. Sergiu Străistaru

7. Alexandru Glinca

8. Adrian Gușanu

9. Valentin Munteanu

10. Constantin Iavorschi

11. Ruslan Plopa

12. Alexandru Octavian Marin

13. Alin Laczko-Angi Arpad

14. Daniel Ochia

15. Doru-Mihai Pintilii

16. Ilie Daniel Bălașa

17. Dan Florin Croitoru

18. Marius Munteanu

19. Rareș-Ștefan Forika

20. Nicolae Daniel Ghiță

21. Cristian Săpunaru

22. Nicolae Ovidiu Herea

23. Ion Pîslari

 

Cursul este împărțit în 6 module plus al 7-lea, perioadă în care studenții vor susține Master Testul pentru obținerea Diplomei A UEFA.    

1. Modul 1. 26-28 iunie 2023, Chișinău

2. Modul 2. 8-10 august 2023, Chișinău

3. Modul 3. 23-25 octombrie 2023, Chișinău

4. Modulele 4-6. Pe parcursul anului 2024

5. Perioada susținere Master Test: iunie 2024.

 

Venim cu un îndemn și încurajăm toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Peste 100 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF.

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.

 

Foto: Anna ROTARI