• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competitii)

Sf.Gheorghe câștigă Cupa Federației!

07 mar 2020 de Ion Buga
GALERIE

Sfântul Gheorghe Suruceni este prima câștigătoare a Cupei Federației! În finala competiției, "sfinții" au trecut de Petrocub-Hîncești cu scorul de 2-0. Golurile au fost marcate de Roman Volkov și Alexandru Suvorov.

 

La ceremonia de premiere au participat Corneliu Popovici, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, și Leonid Oleinicenco, președintele FMF. 

 

Este primul trofeu din istoria echipei din Suruceni. Anul trecut, în premieră, echipa antrenată de Serghei Cebotari a disputat finala Cupei Moldovei Orange și s-a clasat pe locul secund în Divizia Națională. Această performanță a permis formației Sfântul Gheorghe să obțină dreptul de a evolua pentru prima dată și în preliminariile Ligii Europa.

 

De partea cealaltă, Petrocub a suferit prima înfrângere la Cupa Federației, după ce în faza grupelor obținuse cinci victorii consecutive. Atacantul lui Petrocub, Vadim Gulceac, cu 7 goluri, a triumfat în clasamentul golgheterilor.

 

FMF va premia câștigătoarea Cupei Federației cu 200.000 lei, iar finalista cu 100.000 lei.

 

Sfântul Gheorghe Suruceni și Petrocub-Hîncești vor reedita finala Cupei Federației chiar săptămâna viitoare. Cele două echipe vor juca în etapa inaugurală a Diviziei Naționale, ediția 2020. Partida este programată pentru 15 martie, la Hîncești.