• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

ȘFA. Modulul III al licenței A GK UEFA

23 iun 2023 de Victor Daghi
GALERIE

Școala Federală de Antrenori continuă desfășurarea cursurilor de licențiere UEFA. În conformitate cu cerințele Convenției UEFA de recunoaștere a calificării antrenorilor, Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal împreună cu Școala Federală de Antrenori a organizat, în perioada 19-21 iunie 2023, Modulul III al licenței A GK UEFA. 

 

Cursul, format din 4 module plus examinare teoretică și practică, s-a desfășurat la baza sportivă Zimbru din capitală. La curs au participat 12 studenți din România și Republica Moldova. Printre ei s-au aflat și fostul internațional roman, Marius Popa sau foștii internaționali moldoveni, Evgheni Ivanov, Serghei Pașcenco, Alexandr Melenciuc și Alexandru Chirilov, alți foști goalkeeperi.   

 

Vă prezentăm lista participanților la cursul din 19-21 iunie: Alexandru Chirilov (ȘSSF nr. 1), Alin Dincă (selecționata Iranului), Evgheni Ivanov (fără club), Cristian Moldovan (CFR Cluj, România), Marius Popa (FCSB, România), Serghei Pașcenco (Sheriff), Radu Sardescu (ACSM Poli Iași, România), Robert Tufiși (Al-Tai, Arabia Saudită), Mihai Stețca (FC Voluntari, România), Anatolie Cebotari (Iskra Rîbnița), Alexandr Melenciuc (FC Florești), Vladislav Baclanov (Sheriff 2).

 

Lectori: Sergiu Botnaraș, Andrian Bogdan, Igor Josan și Vitalie Mardari.

 

Federația Moldovenească de Fotbal încurajează toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Peste 100 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF.

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 
Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.