• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Socca EuroCup va avea loc în Moldova: contractul a fost semnat

21 iun 2023 de Reporter FMF

Federația Internațională Socca și Socca Moldova au plăcerea de a anunța că părțile, în parteneriat cu FMF, au semnat un nou contract pentru desfăşurarea la Chişinău a turneului internațional Socca EuroCup.

 

Președintele Socca Moldova, Igor Carasiov, președintele ISF, David Leon și CEO ISF, Thanos Papadopoulos au semnat un acord la Essen, Germania, în timpul Cupei Mondiale din 2023. Contractul pentru desfășurarea Socca EuroCup în Moldova este conceput pentru 2024, cu o prelungire suplimentară cu doi ani. Locul de desfasurare – Arena FMF din parcul „La Izvor” al capitalei.

 

Cei de la ISF au spus că Arena FMF este „cel mai bun stadion din Europa pentru formatul Socca, este incredibil de frumos și comod”. În urmă cu câteva luni, la Arena FMF „La Izvor” s-a desfășurat cu succes, în premieră, Socca EuroCup, după care Federația Internațională Socca a ieșit cu propunerea de a organiza următoarele turnee în Moldova. Astfel, Socca Moldova a devenit gazda Campionatului European de Socca pentru sezoanele următoare.
 

Președintele Socca Moldova Igor Karasev a declarat după semnarea acordului: „Contractul de găzduire a Socca EuroCup în Moldova este rezultatul unui parteneriat strâns dintre ISF, FMF și Socca Moldova. Suntem convinși că acest turneu va atrage mulți participanți și spectatori. Semnarea demonstrează angajamentul nostru față de dezvoltarea acestui format de fotbal în țară. Socca se extinde rapid în întreaga lume și noi muncim din greu pentru a ține pasul cu această tendință. Moldova devine epicentrul dezvoltării socca în Europa. Este îmbucurător! Infrastructura noastră de astăzi este cea mai bună din Europa, așa că turneul se anunță de neuitat”.

Echipele și fanii socca din Europa așteaptă cu nerăbdare anunțul cu privire la datele exacte ale turneului, care vor fi cunoscute în această toamnă. Socca EuroCup va reuni cele mai bune echipe de pe bătrânul continent, iar infrastructura și condițiile de organizare fantastice și o atmosferă incendiară vor fi fondalul perfect pentru jucători și spectatori.

Thanos Papadopoulos, ISF CEO: „Sunt foarte bucuros că istoria europeană a Socca va fi conturată la Chișinău pentru al doilea an consecutiv după marele succes din 2023. Interesul media este foarte mare, majoritatea celor mai bune echipe europene se vor aduna la Chișinau. Următoarea Eurocup Socca pare deja absolut uluitoare.”


Christoph Köchy, Președintele Socca Europe și Socca Germania: „Primul Socca EuroCup de la începutul acestui an a fost fantastic. Socca crește în fiecare an, vom vedea cele mai bune turnee de la an la an și sunt fericit pentru cooperarea fructuoasă cu Socca Moldova și așteptăm cu nerăbdare următorul turneu de la Chișinău.