• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

LIVE 14:20. Socca. Campionatul Mondial. 1/16 de finală. Moldova-Kazahstan

09 iun 2023 de Roman Cenușă

Naționala Moldovei joacă azi în 1/16 de finală ale Campionatului Mondial de Socca cu reprezentativa Kazahstanului, de la ora 14.20, în direct pe site-ul nostru și pe We Sport TV. 

Echipa de socca a Kazahstanului s-a calificat în această fază a competiției datorită evoluției sale în Grupa E, alături de Ucraina, Egipt și Libia. Kazahstanul a înregistrat un total de 1 victorie, 1 remiză și 1 înfrângere, acumulând 4 puncte și ocupând locul 3 în clasament, cu un golaveraj de 6-8. Echipa din Kazahstan a învins Libia cu scorul de 3-1, a obținut un rezultat de egalitate 1-1 împotriva Egiptului și a fost învinsă de Ucraina cu scorul de 6-2.

Reținem că, reprezentativei Kazahstanului este câștigătoarea ediției inaugurale a turneului internațional Socca EuroCup desfășurat în perioada 29.03-02.04.2023 la Chișinău, pe superba Arenă FMF din Parcul La Izvor.

 

Moldova - Kazahstan

9 iunie 2023, ora: 14:20, Essen, Germania

 

Moldova: Dumitru Covali, Anatolie Cebotari - Victor Nosenco, Adrian Lașcu, Petru Popescu, Vitalie Plămădeală, Cristian Obadă, Vitalie Tonu, Marin Stan, Oleg Molla, Vadim Cricimari, Ghenadie Orbu, Vadim Cravcescu, Constantin Cebotari

Antrenor: Alexandru Novicov

 

Kazahstan: Yerkin Saduov – Khessamuddin Kazak, Altynbek Murzabekov, Nurlybek Doszhanov, Farzad Yeskeldi, Abay Yelemessov, Ali Sauranbayev, Ramil Israpilov, Dulat Abdrakhmanov, Olzhas Taibassarov, Yerlan Karakulov, Askhat Toretayev, Zhanbolat Nurgaziyev, Talgat Utepbergenov, Abdrassul Avutov

Antrenor: Bekruz Pishkar

 

În urma rezultatelor înregistrate, clasamentul grupei F se prezintă în felul următor:

 

1 etapă

Moldova - Columbia 7-1

Portugalia - Albania 1-0

 

2 etapă

Portugalia - Columbia 1-1

Moldova - Albania 1-1

 

3 etapă

Albania - Columbia 0-0

Moldova - Portugalia 4-0

 

Turneul final al Campionatului Mondial de minifotbal se desfășoară în perioada 2-11 iunie, la Essen.

Toate meciurile Naționalei noastre sunt transmise în direct de site-ul FMF.md și canalul We Sport TV.

Programul complet al meciurilor de la Campionatul Mondial 2023 de socca îl găsiți AICI.

 

La ultima ediție a Campionatului Mondial de socca, care s-a desfășurat la Budapesta, Ungaria, în perioada 10-18 septembrie 2022, Naționala Moldovei s-a oprit în faza optimilor de finală. Tricolorii au fost învinși de reprezentativa Kazahstanului, viitoarea finalistă a Mondialului, cu 6-0. Anterior, echipa noastră antrenată atunci de Sergiu Iepureanu a învins Belgia cu 3-0, Kenya cu 5-0 (victorie tehnică), a remizat cu Georgia (1-1) și a pierdut de la viitoarea campioană mondială Brazilia cu 1-0.