• Fii alături de Echipa Țării

Termenul limită de înscriere a școlilor în proiectul ”Educație fizică prin fotbal” este 15 iulie 2023

27 iun 2023 de Reporter FMF

La finalul anului 2019 a fost lansat cu succes proiectul ”Fotbal în școli”,  care este un proiect social de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova. Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației și Cercetării a aprobat curriculum-ul la disciplina ”Educația fizică prin fotbal”. Proiectul a fost înaintat de FMF și prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4).

 

Acest proiect este implementat în 282 de instituții de învățământ din Republica Moldova. Au fost organizate formări pentru învățători de clasele primare și profesori de educație fizică la care s-au prezentat peste 500 de cadre didactice din instituțiile de învățământ din Republica Moldova. În cadrul proiectului ”Fotbal în Școli” a fost elaborat un ghid de implementare a curriculumului la disciplina ”Educația fizică prin fotbal” în două limbi, inclusiv rusă.

 

În acest context, Federația Moldovenească de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, va înscrie 50 de instituții de învățământ pentru participarea la acest proiect și va instrui în jur de 100 de cadre didactice pentru anul academic 2023-2024.

 

Instituțiile de învățământ pot aplica la proiectul ”Educație fizică prin fotbal” prin intermediul platformei online de înregistrare începând cu 1 mai 2023

 

Condițiile de bază către instituții sunt dispunerea unei săli sportive și/sau a unui teren de fotbal.

 

Proiectul ”Fotbal în Școli” prevede predarea disciplinei ”Educația fizică prin Fotbal” ca alternativă la disciplina ”Educația Fizică” în clasele primare, 1-4 care este inclus în planul cadru pentru anul de învățământ 2023-2024. Federația Moldovenească de Fotbal va contribui cu inventarul și echipamentul necesar pentru realizarea procesului educațional de calitate.

 

Fiecare instituție de învățământ va beneficia de:

•    10 mingi de fotbal Jako
•    20 copete Jako (pentru delimitarea spațiului de joc)
•    10 veste departajare
•    Scăriță Jako
•    Pompă de mână Jako
•    Ghid de implementare (3 buc.)

 

Fiecare profesor al proiectului va beneficia de:

•    curs de perfecționare și licența ”D” FMF
•    seminare organizate pentru diseminarea bunelor practice în sport
•    Tricou Jako
•    Vestă Jako 

În acest context, Federația Moldovenească de Fotbal în cooperare cu Ministerul Educației și Cercetării, solicită respectuos, instituțiile de învățământ care doresc să implementeze acest proiect să semneze Acordul de Colaborare și să prezinte lista a 2 profesori pentru formare și participare la lecțiile deschise organizate de FMF. Vor fi acceptate doar instituțiile de învățământ, care vor aplica pe platforma on-line a Proiectului (fis.fmf.md). Nuămărul de instituții participante la proiect este limitat!

 

Termenul limită de înscriere a școlilor în proiectul ”Educație fizică prin fotbal” prin intermediul platformei online de înregistrare este 15 iulie 2023.