• Fii alături de Echipa Țării

FIFA a inclus Arena FMF ”La Izvor” în Top-3 Mondial

26 mai 2023 de Sandu Grecu

Munca FMF, apreciată la nivel global!

 

Astăzi, 26 mai, în cadrul Congresului XXI Ordinar al FMF, Federația Moldovenească de Fotbal a primit o nouă veste extraordinară de la FIFA! Elkhan Mammadov, Director of Member Asssociation Europe FIFA, a anunțat în fața tuturor participanților la Congres, membri afiliați FMF, despre faptul că Federația Moldovenească de Fotbal a fost inclusă în Top-3 proiecte de infrastructură din lume!

 

Mai exact, Premiul FIFA, medalia de bronz FIFA Forward Programme Avards – cel mai bun proiect de infrastructură din lume – i-a revenit FMF cu Arena multifuncțională din parcul La Izvor al capitalei. Înaltul demnitar FIFA, Elkhan Mammadov a ținut să menționeze că Arena FMF este utilizată pe tot parcursul anului: din mai până în septembrie - ca edificiu sportiv cu suprafață de nisip, iar din octombrie până în aprilie - în calitate de teren cu suprafață din iarbă artificială, pentru turnee de amatori și copii. Prin acest lucru, FIFA consideră că FMF promovează fotbalul și modul sănătos de viață în regim non-stop, contribuind la dezvoltarea și promovarea jocului cu balonul rotund. 

 

Arena multifuncțională din parcul ”La Izvor” din Chișinău este primul stadion de acest gen din Estul Europei. Stadionul a fost construit de Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul financiar al Federației Internaționale de Fotbal, FIFA și cu susținerea Consiliului municipal Chișinău. Finanțatorul principal, FIFA a alocat circa 1 milion de euro special pentru realizarea acestui proiect.