• Fii alături de Echipa Țării

Liga ”Fotbal în Școli”. Totaluri

22 mai 2023 de Sandu Grecu
GALERIE

Prima ediție a turneului pentru copii "Liga Fotbal în școli" s-a încheiat duminică, la Chișinău. La competiția organizată de Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Asociația Obștească Socca Moldova au participat 25 de echipe mixte (băieți și fete) din 18 instituții de învățământ din toată țara. Este vorba de echipe formate pe baza claselor specializate de fotbal.

 

Site-ul FMF și pagina de Facebook FMF au transmis în direct toate meciurile turneului.

 

Primul turneu pentru copii ”Liga Fotbal în Școli” a fost organizat la 3 categorii de vârstă: clasele a 5-a, a 6-a și a 7-a. Etapele preliminare au adunat peste 540 de copii, dintre care 136 de fete. S-au jucat 37 de meciuri, care s-au disputat în Orhei, Cimișlia, Ciorescu, Taraclia și Chișinău.

 

Faza finală, meciurile pentru locul 3 și finalele, s-a jucat la Complexul Sportiv al FMF din parcul "La Izvor" al capitalei. S-au întâlnit copiii din Cimișlia, Congaz, Sipoteni, Taraclia și Chișinău. Participanții au primit din partea FMF și a partenerilor diplome, medalii, cupe, mingi și cadouri. 

 

La ceremonia de premiere au fost prezenți: Sergiu Gurin, Secretar de Stat MEC, Vasile Onica, consultant principal MEC, Leonid Oleinicenco, Președinte FMF, Serghei Butelschi, Secretar General FMF, Diana Bulgaru, Manager Grassroots FMF, Danut-Stelian Oprea, Director Tehnic FMF, Igor Carasiov, Președinte Socca Moldova și Valeriu Catânsus, fost internațional moldovean.

Echipa de organizatori: Diana Bulgaru, Manager Grassroots, Valentin Chicu, Manager Grassroots, Cristina Braga, Manager Grassroots, Daniela Cebotari, Manager Grassroots, Vitalie Lungu, Manager regional "Centru", Seghei Ursul, Secretar General Socca Moldova, Victor Daghi, Ofițer de presă FMF, Dorina Gherganov, Manager News FMF, Aurelia Ciobanu, Fotoreporter, Olivia Cucoș, Reporter, Adrian Păduraru, Producător We Sport TV.  

 

Parteneri eveniment:

Moldtelecom

Moldindconbank

Socca Moldova

 

Clasamente:

 

cl. a 5-a

1. IP LT ”M. Viteazul” (mun. Chișinău)

2. IP LT ”N. Iorga” (mun. Chișinău)

3. IP LT ”Mihai Eminescu” (or. Cimișlia)

4. IP LT ”A. I. Cuza” (mun. Chișinău)

 

cl. a 6-a

1. IP LT ”N. Iorga” (mun. Chișinău) 

2. IP LT ”M. Viteazul” (mun. Chișinău)

3. LT ”N. Gogol” (mun. Chișinău) - 

4. IP LT ”T. Zanet” (com. Congaz, r-nul Comrat)

 

cl. a 7-a

1. IP LT ”M. Eminescu” (c. Sipoteni, raion Călărași)

2. IP LT ”L. Deleanu” (mun. Chișinău)

3. IP LT ”I. Vazov” (or. Taraclia) 

4. IP LT ”N. Gogol” (mun. Chișinău)

 

Liga ”Fotbal în școli” este competiția echipelor formate în cadrul proiectului FMF ”Fotbal în Școli”. În cadrul acestui program, Federația Moldovenească de Fotbal a susținut construcția a peste 590 terenuri de fotbal pe lângă instituțiile școlare din peste 250 de localități din Republica Moldova și a contribuit la crearea a 25 de clase de fotbal în 17 școli din țară. Instituțiile școlare au primit echipamente necesare pentru realizarea lecțiilor de educație fizică prin fotbal în valoare de 310 mii euro. În prezent, programul ”Fotbal în Școli” întrunește peste 22 000 copii în toată țara, care petrec pe terenul de fotbal în mediu câte 6 ore lunar.

 

Citește...

O nouă competiție. Turneul pentru copii "Liga Fotbal în școli" începe pe 12 aprilie

Turneul "Liga Fotbal în școli". Ziua 1

Turneul "Liga Fotbal în școli". Ziua 2

Turneul "Liga Fotbal în școli". Ziua 3

Turneul "Liga Fotbal în școli". Ziua 4

Turneul "Liga Fotbal în școli". Ziua 5

Turneul "Liga Fotbal în școli". Ziua 6

Turneul "Liga Fotbal în școli". Ziua 7

Turneul "Liga Fotbal în școli". Ziua 8

Turneul "Liga Fotbal în școli". Ziua 9

Turneul "Liga Fotbal în școli". Ziua 10

Liga ”Fotbal în Școli” și-a desemnat campionii