• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga, faza secundă. Etapa 10 în cifre

22 mai 2023 de Victor Daghi

*În 3 meciuri au fost marcate 9 goluri (gazdele – 8, oaspeţii – 1), în mediu – 3 goluri pe meci. În ediția 2022/23 s-au înscris 183 de goluri (gazdele – 99, oaspeţii – 84), în medie - 2,1 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat 2 meciuri, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. În total, s-au jucat 86 de meciuri. Gazdele au câştigat 35 de partide, oaspeții – 27, iar alte 24 de meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5 din prima parte a campionatului).

 

*În această etapă a fost acordată o lovitură de la 11 metri. Marius Iosipoi de la Petrocub a înscris de la punctul cu var. În total, arbitrii au dictat 23 de penalty-uri, dintre care 17 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii și antrenorii cu 12 cartonaşe galbene. În total, au fost arătate 387 de cartonaşe galbene. 

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roșu. Antrenorul echipei CSF Bălți, Veaceslav Rusnac a fost eliminat de pe banca de rezerve pentru comportament nesportiv. În total, au fost arătate 10 cartonaşe roșii, dintre care 5 pentru Milsami.

 

*Alexandru Dedov (Zimbru) și Rasheed Akanbi (Sheriff) au terminat pe primele două locuri în clasamentul golgheterilor, cu câte 8 reușite. Urmează Marius Iosipoi (Petrocub), cu 7 goluri, Radu Gînsari (Milsami), cu 6 goluri. Vladimir Ambros, Victor Bogaciuc (ambii, Petrocub) și Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe) au înscris câte 5 goluri. 

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 6.224 de spectatori. În acest campionat la stadioane au venit 73.529 de spectatori, în mediu câte 855 de oameni pe meci.

 

*Sheriff nu a mai pierdut vreun meci în campionat de 12 etape (9 victorii și 3 remize). Ultima dată formația tiraspoleană a fost învinsă în campionat 6 luni în urmă, 0-1 cu Petrocub.  

 

*Petrocub este neînvinsă în campionat de 8 etape (5 victorii și 3 remize). Ultima dată vicecampioana a fost învinsă în campionat pe 19 martie, 0-1 cu Sheriff.  

 

*Milsami și-a întrerupt seria alcătuită din 3 victorii consecutive în campionat.

 

*CSF Bălți nu poate câștiga în campionat de 11 meciuri (5 remize și 6 înfrângeri). 

 

*Datorită victoriei din campionat, Sheriff va reprezenta țara noastră în Liga Campionilor. Petrocub și Zimbru vor juca în Europa Conference League. A patra reprezentantă a Moldovei în cupele europene se va decide pe 28 mai, după terminarea Finalei Cupei Moldovei Moldtelecom. În cazul în care va învinge CSF Bălți, atunci formația de la Nordul țării va juca în Europa Conference League, iar victoria Sheriff-ului din Cupă va ajuta echipa Milsami, clasată pe locul 4 în clasament, să joace în cupele europene.