• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Cristian Efros va antrena în Lituania

21 mai 2023 de Sandu Grecu
GALERIE

Cel mai tânăr antrenor moldovean din istoria Super Ligii, Cristian Efros va debuta astăzi pe banca tehnică a noii sale echipe, FK Jonava. Formația din orașul cu același nume evoluează în Liga a 2-a valorică a fotbalului din Lituania. Efros-junior a semnat săptămâna aceasta pentru o perioadă de un an și jumătate și are misiunea de a salva echipa de la retrogradare, iar din sezonul viitor – promovarea în prima ligă valorică.

 

foto: sports.md

”Este o nouă provocare pentru mine. Chiar dacă echipa traversează o perioada mai slabă de ceva timp, eu cred că încă nu este totul pierdut. Am venit aici mai devreme, am discutat cu oamenii din club, din afara clubului, am văzut care este situația și abia apoi am semnat. Am decis să-mi asum responsabilitatea de a salva echipa. La moment sunt foarte mulți tineri în echipă, foarte mulți jucători care sunt încă la vârsta junioratului. Au și accidentați mulți. Meciul trecut au avut și 2 cartonașe roșii. În concluzie, e greu, dar voi încerca să redresez situația. Azi e primul meci și sper să pășesc cu dreptul”, 

a declarat Cristian Efros pentru FMF.md.

 

După 9 etape, FK Jonava are doar 4 puncte la activ și se află pe locul 16, ultimul, în clasament. Campionatul în Lituania se joacă după sistemul primăvară-toamnă. Astăzi, de la ora 17.00, echipa lui Cristian Efros joacă în deplasare cu formația BFA, aflată pe locul 12.

 

Orășelul Jonava este amplasat la 30 km nord-est de orașul Kaunas și are o populație de 26 de mii de locuitori – de 2 ori și jumătate mai mult decât are Nisporeni, singura echipă la care a antrenat Cristian Efros. FC Jonava a fost fondat în 1991 și nu a avut performanțe notabile în campionatul din Lituania. Are în schimb propriul stadion, o arenă cochetă, cu o capacitate de 3 mii de locuri. 

 

Cristian Efros are 31 de ani și a avut realizări marcabile în cei 5 ani cât a condus echipa Speranța Nisporeni. Pe lângă faptul că a readus Speranța pe prima scenă a fotbalului moldovenesc, după 2 promovări consecutive, a reușit să califice în premieră gruparea din Nisporeni în cupele europene. Cristian Efros este fiul cunoscutului om de fotbal, Petru Efros.