• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Finala Cupei Moldovei. Povestea echipei CS Noroc Nimoreni

19 mai 2023 de Roman Cenușă

Clubul de fotbal feminin Noroc a fost fondat în anul 2008 la inițiativa lui Mihail Moisei și a unui grup de fete din Nimoreni, care anterior jucau în echipa Moldova Mândrești din raionul Telenești. În scurt timp, echipa Noroc și-a făcut apariția pe scena fotbalului național.

 

În același an, în momentul în care clubul din Nimoreni își făcea primele pași în fotbalul de performanță, Mihai Dolgan, compozitorul și fondatorul trupei muzicale Noroc, a încetat din viață. Ca un omagiu adus talentului și contribuției remarcabile ale acestuia în industria muzicală națională, finanțatorul echipei, Mihail Moisei, a decis să numească formația de fotbal feminin „Noroc”.

 

Primul antrenor al echipei a fost Alina Stețenco, care a contribuit la dezvoltarea jucătoarelor și la stabilirea unui stil de joc caracteristic echipei Noroc.

 

 

De-a lungul anilor, Noroc a devenit una dintre cele mai de succes echipe din fotbalul feminin moldovenesc. Aceasta a câștigat de trei ori campionatul Moldovei la fotbal feminin, în anii 2012, 2015 și 2017, demonstrând o dominație constantă în competiție. De asemenea, Noroc a obținut trei Cupe ale Moldovei, completându-și palmaresul cu trofee importante în fotbalul feminin.

 

Clubul Noroc a adus o mare bucurie și mândrie localității Nimoreni și a devenit un exemplu pentru tinerii pasionați de fotbal. Prin performanțele lor remarcabile, jucătoarele echipei Noroc au demonstrat că talentul și determinarea pot învinge orice obstacol și că femeile pot excela în fotbal la fel de bine ca și bărbații.

 

Anul 2012 a fost un moment de glorie pentru echipa Noroc din Nimoreni. În finala Cupei Moldovei, Noroc a obținut o victorie uluitoare împotriva Școlii Sportive Bălți, cu scorul de 10-1. Claudia Chiper a avut o prestație remarcabilă, reușind să înscrie cinci goluri, în timp ce Cristina Cerescu a reușit un poker impresionant.

 

Tot în vara anului 2012, Noroc a făcut debutul său în competițiile europene. În faza preliminară a Ligii Campionilor, echipa din Nimoreni a întâmpinat dificultăți, suferind înfrângeri în toate cele trei meciuri disputate.

 

Doi ani mai târziu, Noroc s-a calificat din nou în finala Cupei Moldovei, unde a învins echipa Narta Drăsliceni cu scorul de 2-1, adăugând astfel un alt trofeu în palmaresul său.

 

 

Noroc a cucerit ultimul trofeu, Cupa Moldovei, în anul 2016, atunci când echipa a învins formația Alga Tiraspol cu scorul de 2-0.

La clubul CS Noroc au evoluat de-a lungul timpului mai multe sportive de performanță, care în prezent activează în campionate străine și reprezintă Moldova în competițiile internaționale. Printre acestea se numără Cristina Cerescu, Claudia Chiper și Daniela Mardari, care evoluează în Italia, Irina Topal în Polonia, Victoria Dumbrava și Andreea Costin în România, și Dumitrița Prisăcari în Ucraina.

 

De remarcat faptul că mai multe jucătoare antrenate în prezent de Alina Stețenco fac parte din selecționatele naționale ale Moldovei. Tatiana Balaban este convocată regulat la echipa națională WU17. De asemenea, Iuliana Colnic și Roxana Moisiuc sunt prezente în echipa națională WU19, iar Daniela Mardari, Mădălina Bădiceanu și Lia Vlas fac parte din lotul naționalei de senioare. Iuliana Colnic a fost desemnată cea mai bună fotbalistă a țării în anul 2022. Tot ea a devenit, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bun atacant.

 

Cel mai recent succes al clubului CS Noroc în campionatul național feminin a fost obținerea medaliei de argint în sezonul 2020/2021. În actualul sezon al Ligii Naționale, după 14 meciuri disputate, CS Noroc se clasează pe locul 2 în clasament cu 37 de puncte acumulate.  

 

Finala Cupei Moldovei la fotbal feminin, Agarista CSF Anenii Noi - CS Noroc Nimoreni, se va disputa sâmbătă, 20 mai, pe stadionul Zimbru din Chișinău, începând cu ora 21:00, intrarea fiind LIBERĂ.  

Fanii sunt așteptați să se bucure de un spectacol fotbalistic de înaltă clasă.

Finala promite să fie un meci incitant și plin de suspans, în care cele două echipe vor da totul pentru a cuceri trofeul.

Vă încurajăm să fiți acolo și să vă susțineți echipele preferate. Să oferim jucătoarelor un suport puternic și să demonstrăm că fotbalul feminin are o bază solidă de fani entuziaști. Este o oportunitate de a fi martorii unui moment special în fotbalul feminin moldovenesc și de a le arăta jucătoarelor că le apreciem și le susținem în lupta lor pe teren.

Nu ratați acest eveniment sportiv deosebit și pregătiți-vă pentru un meci incitant și plin de suspans. Haideți să ne bucurăm împreună de fotbalul feminin și să fim alături de echipele participante în această finală a Cupei Moldovei!

 

Foto: CS Noroc Nimoreni