• Fii alături de Echipa Țării

Strategia FMF. Seminar UEFA în Moldova

15 mai 2023 de Dorina Gherganov
GALERIE

 

Pe 15 și 16 Mai, FMF găzduiește un grup de experți UEFA. Echipa FMF, cu suportul experților UEFA, va evalua progresele în realizarea Strategiei 2020-2024 a Federației Moldovenești de Fotbal și va schița prioritățile pentru perioada 2024 - 2028. Din grupul de experți format de UEFA fac parte Oleksandr Kucheriavyi, Phil Taylor, Adam Walker și alții.

 

Obiectivul general setat de grupul comun de lucru FMF-UEFA este crearea condițiilor favorabile pentru construcția în Republica Moldova a unei industrii fotbalistice competitive și sustenabile.

 

În acest context, va fi examinată activitatea departamentelor FMF și mersul implementării proiectelor administrate de echipa FMF, va fi realizat un set de analize SWOT, pentru a actualiza tabloul amenințărilor și oportunităților, precum și clarificarea punctelor tari și a vulnerabilităților instituției. Grupul de lucru va seta planuri de măsuri, care vor valorifica eficient punctele tari ale FMF și se vor concentra pe oportunități și, totodată, vor administra rațional amenințările și vulnerabilitățile instituției.

 

Toți cei prezenți au ținut să menționeze importanța organizării unor astfel de întâlniri de lucru, care ajută la dezvoltarea sportului-rege prin crearea unor programe comune, bazate pe experiența statelor dezvoltate și a UEFA.

 

”Am discutat strategii. Sunt încântat de echipa din Chișinău, o echipă care muncește greu și are succes. Suntem onorați de colaborare și de faptul că ne aflăm aici două zile. Noi susținem colegii, care înțeleg puterea fotbalului, perspectivele acestui sport. Așadar, sunt bucuros că am ocazia să ajut Moldova în acest sens”,

a declarat Adam Walker, mentor UEFA GROW.

 

”Noi avem patru direcții foarte importante pe care le-am pus în prima strategie: fotbalul de mase sau, cum noi îl numim, Grassroots; selecționatele naționale; fotbalul feminin și dezvoltarea competițiilor interne. Toate sunt importante pentru noi, dar eu cred că fotbalul de mase este cel mai important pentru că acesta este baza piramidei de dezvoltare a fotbalului”, 

a declarat Serghei Butelschi, secretar general FMF.