• Fii alături de Echipa Țării

UEFA Playmakers continuă să inspire fetele la practicarea fotbalului

13 mai 2023 de Roman Cenușă
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal, prin intermediul managerul proiectului „UEFA Playmakers Moldova”, Natalia Ceban, în colaborare cu Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului „Fotbal sigur pentru copii din Moldova”, au folosit povestirile Disney pentru a inspira fetele să devină active fizic.

 

În acest sens, ca parte a sesiunilor proiectulului UEFA Playmakers, implementat în Republica Moldova, promotorii acestuia au vizitat unul dintre centrele Playmakers, Liceul Teoretic „Dmitrie Cantemir” or. Chișinău, care s-a alăturat programului în acest an.

Partea practică a sesiunii sub deviza sugestivă „INIMOS” a fost condusă de antrenorul Iana Pogarevici. La antrenament au participat 20 de fetițe care au învățat abilități din fotbal, angajându-se în jocuri imaginative și exercții distractive, care au avut la bază povestea „Moana”.

 

Fiecare fetiță a primit un „pașaport de aventurier”, pe care îl poate duce acasă. Conținutul acestuia se identifică prin sarcini legate de fiecare sesiune de antrenament pe care fetele urmează să le îndeplinească împreună cu părinții, asigurând o legătură între program și familie.

 

Școlile din țară accesând resursele FMF din cadrul acestui program, pot să se înscrie și să ofere fetelor asemenea mici surprize din partea Federației Moldovenești de Fotbal.

 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament, conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcare, joc și magia povestirilor Disney renumite în întreaga lume. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Actualmente în proiectul UEFA Playmakers Disney Moldova, realizat de FMF, sunt înscrise 28 de instituții de învățământ.