• Fii alături de Echipa Țării

FRF felicită Federația Moldovenească de Fotbal pentru fondarea Academiei FMF

09 mai 2023 de Reporter FMF

Crearea Academiei Federației Moldovenești de Fotbal este unul dintre rezultatele parteneriatului FMF cu Federația Română de Fotbal.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat la finalul săptămânii trecute crearea Academiei FMF, cu misiunea de a educa specialiși pentru dezvoltarea fotbalului din Republica Moldova. Inițiativa vine în completarea viziunii strategice a forului moldovenesc.

Programele de studii deja existente în cadrul FMF, cum ar fi pregătirea antrenorilor sau a arbitrilor, vor avea un centru managerial comun. Pe lângă acestea, Academia va aborda domenii noi – managementul sportiv, marketingul sportiv, comunicarea, medicina sportivă sau dimensiunile economice: organizarea și gestiunea infrastructurii sportive, organizarea evenimentelor sportive sau relații cu autoritățile publice.

 

Federația Română de Fotbal felicită inițiativa partenerilor din Republica Moldova și îi asigură că Academia FMF va beneficia de tot sprijinul din partea Academiei Naționale de Fotbal în îndeplinirea obiectivelor și consolidarea educației fotbalistice.

 

Academia Națională de Fotbal, aflată la al doilea sezon de activitate, este instrumentul prin care Federația Română de Fotbal livrează cursuri sportivilor și specialiștilor care lucrează direct cu aceștia, dar și profesioniștilor din afara terenului de joc, care se ocupă de managementul sportiv, voluntariat sau alte operațiuni.

Încă din 2021, odată cu lansarea ANF, Federația Română de Fotbal a făcut public planul de a deveni cel mai important furnizor de programe educaționale în sport din România, oferind un model organizațional pentru sportul românesc.

 

Sursa: frf.ro