• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga, faza secundă. Etapa 8 în cifre

08 mai 2023 de Victor Daghi

*În 3 meciuri au fost marcate 6 goluri (gazdele – 6, oaspeţii – 0), în mediu – 2 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 168 de goluri (gazdele – 89, oaspeţii – 79), în medie - 2,1 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat două meciuri, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 80 de meciuri. Gazdele au câştigat 32 de partide, oaspeții – 25, iar alte 23 de meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5 din prima parte a campionatului).

 

*În această etapă a fost acordată o lovitură de la 11 metri. Victor Mudrac de la Petrocub a înscris de la punctul cu var. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 22 de penalty-uri, dintre care 16 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii și antrenorii cu 8 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 362 de cartonaşe galbene. 

 

*În această etapă nu a fost arătat nici un cartonaș roșu. De la începutul campionatului au fost arătate 8 cartonaşe roșii, dintre care 5 pentru Milsami.

 

*Alexandru Dedov (Zimbru) și Rasheed Akanbi (Sheriff) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 8 reușite. Urmează Marius Iosipoi (Petrocub), cu 6 goluri, Vladimir Ambros (Petrocub), Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe), Radu Gînsari (Milsami), cu câte 5 goluri. Victor Bogaciuc (Petrocub), Steve Ambri (ex-Sheriff) și Eugeniu Sidorenco (Zimbru) au marcat câte 4 goluri.

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 2.420 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 64.805 de spectatori, în mediu câte 810 de oameni pe meci.

 

*Sheriff nu a mai pierdut vreun meci în campionat de 10 etape (7 victorii și 3 remize). Ultima dată formația tiraspoleană a fost învinsă în campionat 6 luni în urmă, 0-1 cu Petrocub.  

 

*CSF Bălți nu poate câștiga în al 9-lea meci consecutiv în campionat (4 remize și 5 înfrângeri). Meciul de la Hîncești a fost pentru trupa din Bălți partida jubiliară, a 50-a din Super Liga.