• Fii alături de Echipa Țării

Doar 52% dintre candidați au promovat după primul examen de agent de fotbal FIFA. Unul este din Moldova

27 apr 2023 de Sandu Grecu

FIFA a dat publicității informația despre primul examen de agent de fotbal. 

 

· 3.800 de candidați au susținut primul examen FIFA de agent de fotbal

· 1.962 de candidați (52%) au reușit și, prin urmare, sunt eligibili pentru a primi o licență de agent de fotbal

· Din cei 4 candidați care au participat pe 19 aprilie la examen, prin intermediul FMF, doar unul a primit calificativul ”Admis” din partea FIFA. Numele lui este Nikita Fedorov.

· Următorul examen este programat pentru 20 septembrie 2023

· Utilizarea agenților de fotbal licențiați pentru transferuri va fi obligatorie începând cu 1 octombrie 2023

 

IMPORTANT: Scutire de la examen este acordată persoanelor fizice, care anterior au fost licențiate ca agenți, în conformitate cu ”Agentul de jucători FIFA”, conform Regulamentelor din edițiile anilor 1991, 1995, 2001 sau 2008. Pentru a confirma Licența, persoanele respective trebuie să se înregistreze pe Platforma FIFA de agenți de jucători.   

 

Un total de 1.962 de candidați, echivalentul a 52 % din cei 3.800 care au susținut primul examen FIFA de agent de fotbal la 19 aprilie, au obținut nota necesară pentru a primi Licența care permite de a furniza servicii de agenți în contextul transferurilor la nivel mondial.

Toți candidații își vor primi rezultatele astăzi, cu alte oportunități pentru cei care au picat testul de a relua examenul pe 20 septembrie 2023 și din nou în mai și noiembrie 2024.

 

Aproximativ 300 de administratori ai FIFA Agent Platform au ajutat la desfășurarea examenului, care a fost susținut de candidații din 138 de asociații membre, printre care și FMF.

Sistemul de licențiere este unul dintre pilonii regulamentului FIFA Football Agent, care urmărește ridicarea standardelor profesionale și etice ale profesiei.

După o perioadă de tranziție, utilizarea agenților de fotbal licențiați pentru transferuri va deveni obligatorie începând cu 1 octombrie 2023.

Mai multe detalii despre a deveni agent de fotbal sunt disponibile în Secțiunea agenți pe FIFA.com .