• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Agarista CSF Anenii Noi va fi gazda finalei Cupei Moldovei

27 apr 2023 de Victor Daghi

În urma tragerii la sorţi efectuate la Casa Fotbalului, Agarista CSF Anenii Noi a fost desemnată gazda finalei Cupei Moldovei la fotbal feminin, ediția 2022/2023. 

Finala Agarista CSF Anenii Noi - CS Noroc se va juca pe 20 mai, pe stadionul Zimbru din Chișinău, cu începere de la ora 21:00.

Partida va fi transmisă în direct de site-ul FMF.md.

În semifinalele competiției, Agarista CSF Anenii Noi a trecut în dubla manșă de ȘSR Nistru GTC, scor general 7-3, în timp ce CS Noroc s-a impus în fața formației Rainier, scor general 5-1.

 

Agarista CSF Anenii Noi și CS Noroc se vor întâlni pentru a patra oară în finala Cupei Moldovei la fotbal feminin. Anterior, echipele s-au mai duelat în ultimul act al competiției în anii 2018, 2019 și 2022, iar Agarista CSF Anenii Noi a obținut victorie de fiecare dată. Mai întâi, în anul 2018, la Hîncești, Agarista s-a impus cu scorul 2-1, iar un an mai târziu, pe stadionul Zimbru din capitală, echipa din Anenii Noi a câștigat cu 3-1. În ediția 2021/22, finala s-a jucat pe 4 iunie, la Nisporeni, iar echipa antrenată de Alexei Gladun a învins cu 3-0, golurile fiind marcate de Anisia Său-2 și Bianca Druță.

 

Cele mai multe cupe în palmares (câte 5) le au Codru Chișinău/Anenii Noi și Narta Chișinău. Agarista CSF Anenii Noi are 4 trofee, în timp ce Noroc Nimoreni - 3.