• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Socca. Naţionala Moldovei şi-a aflat adversarii de la Campionatul Mondial 2023

27 apr 2023 de Victor Daghi

Naționala Moldovei de Socca şi-a aflat adversarii de la Campionatul Mondial 2023, care va fi găzduit de Germania în perioada 2-11 iunie.

Moldova a fost cap de serie la tragerea la sorţi. Astfel, la Mondiale tricolorii vor juca în grupa F alături de selecţionatele Portugaliei, Albaniei și Columbiei. Naționala noastră va fi reprezentată la această competiție de către câștigătoarea Superfinalei Amoligii, care va fi desemnată pe 21 mai. În Superfinală vor juca FC Victoria Chișinău (campioana ediției 2022, toamnă) și campioana sezonului 2023, primăvară.

 

La Campionatul Mondial din orașul german Essen vor participa 44 de reprezentative, care au fost repartizate în 11 grupe:
 

 

În 1/16 de finală se califică cele mai bune două echipe din fiecare grupă și cele mai bune 10 echipe de pe locul 3. 
 

La ultima ediție a Campionatului Mondial de socca, care s-a desfășurat la Budapesta, Ungaria, în perioada 10-18 septembrie 2022, Naționala Moldovei s-a oprit în faza optimilor de finală. Tricolorii au fost învinși de reprezentativa Kazahstanului, viitoarea finalistă a Mondialului, cu 6-0. Anterior, echipa noastră antrenată atunci de Sergiu Iepureanu a învins Belgia cu 3-0, Kenya cu 5-0 (victorie tehnică), a remizat cu Georgia (1-1) și a pierdut de la viitoarea campioană mondială Brazilia cu 1-0.

 

Foto: Socca Moldova