• Fii alături de Echipa Țării

Grassroots. FMF a organizat un eveniment sportiv dedicat Zilei Mondiale a Sănătății

25 apr 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal a organizat astăzi un evenimentului sportiv special, dedicat Zilei Mondiale a Sănătății, în conformitate cu Strategia de Sustenabilitate. Evenimentul a avut loc la stadionul Zimbru din capitală.

La Festival au participat circa 70 de copii din cadrul Centrului Comunitar Speranța (director: Ludmila Balan, prezentă la eveniment), AO Sunshine (fondator: Ala Burlaca, prezentă la eveniment) și Centrul de Caritate pentru Refugiați.

FMF a fost reprezentată de Cristina Braga, manager Responsabilitate Socială și Daniela Cebotari, Grassroots manager.

 

Această activitate sportivă reprezintă o oportunitate excelentă de a celebra Ziua Mondială a Sănătății, de a promova un stil de viață sănătos și de a susține cauze caritabile importante. Participanții au avut ocazia să interacționeze și să practice jocuri sportive alături de copiii din comunitatea noastră, care se confruntă cu diverse nevoi speciale.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a avut grijă să organizeze transportul pentru participanți, dar și să le ofere copiilor dulciuri și fructe. La final, copilașii participanți au primit diverse premii și cadouri din partea FMF.

 

FMF, în parteneriat cu UNICEF, organizează astfel de evenimente pe tot parcursul anului.  

Astfel, pe parcursul ultimului an, au fost organizate acțiuni de consolidare a eforturilor de integrare prin fotbal a copiilor refugiați și a celor cu necesități speciale. În acest sens au fost organizate 60 de antrenamente (2 ori pe săptămână în 5 centre de plasament temporar) cu participarea a 1403 copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani. La fel au fost organizate 12 festivaluri sportive cu implicarea a 6000 copii din școlile Republicii Moldova.

 

foto: Aurelia Ciobanu