• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 16:00. Cupa Moldovei Moldtelecom. Sfîntul Gheorghe - CSF Bălți

26 apr 2023 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe - CSF Bălți

 

26 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru, teren natural 2

Arbitru: Igor BOȘCA

Asistenți: Vladislav LIFCIU și Vadim ROȘCA

Al 4-lea oficial: Daniel LUCA

 

Sfîntul Gheorghe: 22.Victor STRAISTARI, 3.Mihail ȘTEFAN (c), 4.Eduardo DE SOUSA SANTOS, 8.Daniel LISU, 9.Theocharis POZATZIDIS, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 24.Cedric NGAH, 37.Dan PUȘCAȘ, 48.Keinus BUNGA, 66.Ion BORȘ, 99.Calin CALAIDJOGLU

Rezerve: 16.Valeriu BUTUCEL, 7.Alexandr SUVOROV, 10.Marin CĂRUNTU, 17.Petru OJOG, 19.Serghei SVINARENCO, 21.Vadim PAIRELI, 26.Yaniv EDERY, 28.Vitalie GUȚU, 88.Ruslan CHELARI

Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

CSF Bălți: 16.Stanislav NAMAȘCO, 6.Nathanael BONGO MBOUROU, 7.Nichita MOȚPAN, 9.Vadim YAKOVLEV, 10.Zotsara RANDRIAMBOLOLONA, 14.Federico NSUE NGUEMA, 19.Chinaza Miracle NWAUTOBO, 22.Andrei RUSNAC (c), 24.Serafim COJOCARI, 31.Da Silva Taira Welington MATSUKICHI, 44.Denis FURTUNA

Rezerve: 1.Artur NAZARCIUC, 2.Alvaro BELY MEDINA, 3.Vladislav BOICO, 11. Daniel DANU, 17.Serghei MIȘCOV, 18.Nichita CAMBURA, 21.Petru NEAGU

Antrenor: Veaceslav RUSNAC

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și CSF Bălți se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în meciul tur din semifinalele Cupei Moldovei Moldtelecom, ediția 2022/23. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău, teren natural 2, va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

Returul este programat pentru 3 mai, la stadionul Municipal din Bălți.

 

Câștigătoarea dublei confruntări va juca în finală cu învingătoarea dintre Sheriff Tiraspol și Petrocub Hîncești. Finala va avea loc pe 28 mai, pe stadionul Municipal din Hîncești.

 

Biletele la meci pot fi cumpărate în casele stadionului Zimbru, începând cu ora 13:00. Prețul - 50 de lei.  

 

Jocul va fi arbitrat de către Igor Boșca. El va fi ajutat de asistenții Vladislav Lifciu (ambii, Chișinău), Vadim Roșca (s.Ratuș), și al patrulea oficial Daniel Luca. Observator de arbitri FMF a fost delegat Valeriu Robu, iar delegat FMF – Gheorghe Cîrlan (tustrei, Chișinău).

 

Sfîntul Gheorghe a intrat în posesia acestui prestigios trofeu, în anul 2021, când a învins-o în finală pe Sheriff, 0-0, 3-2 la penalty. Este interesant faptul că formația din Suruceni a jucat în ultimele 4 finale. În același timp, CSF Bălți încearcă în premieră să ajungă în finală.

 

„Sfinții” au început parcursul în noua ediție în optimile de finală, pe 18 octombrie 2022, cu formația din Liga 2, CSF La Familia Bender. Echipa antrenată de Nicolai Mandrîcenco și Stanislav Luca s-a impus cu 5-0 în prelungiri, iar golurile au fost marcate de Theocharis Pozatzidis-2, Keinus Bunga-2 și Petru Ojog.

 

În continuare, în sferturi, echipa din Suruceni a învins cu greu Zimbru, 0-0 în tur, 3-3, 7-6 la penalty-uri în retur. "Sfînții" au condus de trei ori pe parcursul întâlnirii, dar "galben-verzii" au egalat scorul de fiecare dată, cu mențiunea că Zimbru a jucat în inferioritate numerică din minutul 12, după eliminarea portarului grec Nikolaos Giannakopoulos. Golurile au fost marcate de Marin Căruntu (4, 63), Calin Calaidjoglu (45), respectiv, Denys Dedechko (33, 55) și Emmanuel Chinemerem Alaribe (87). Soarta calificării s-a decis în urma loviturilor de departajare și aici biletul norocos l-a tras echipa din Suruceni, care s-a impus într-un final cu scorul general 10-9!  

 

De partea cealaltă, formația bălțeană la fel a început parcursul în noua ediție în optimile de finală, pe 19 octombrie 2022, cu echipa din Liga 2, FC Stăuceni. Băieții lui Veaceslav Rusnac s-au impus cu 4-0, iar golurile au fost marcate de Daniel Danu, Andrei Rusnac-2 și Serghei Mișcov.

 

În sferturi, formația de la nordul Moldovei a trecut de Univer Oguzsport Comrat, cu scorul general 9-1. În tur, la Bălți, CSF-ul s-a impus cu 5-0, datorită golurilor marcate de Serafim Cojocari (min. 4), Nichita Moțpan (32), Zotsara Randriambololona (43), Da Silva Taira Welington Matsukichi (45) și Vadim Yakovlev (76). Iar în retur, a fost 4-1, iar golurile au fost marcate de Chinaza Miracle Nwautobo (61), Petru Neagu (74, 86), Serghei Mișcov (82), respectiv, Veaceslav Dobrioglo (44).

 

Cele două formații s-au întâlnit de 7 ori în partide de campionat. Adversarele s-au impus în câte două meciuri, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate. Golaverajul 9-6 este favorabil clubului de la nordul Moldovei.

 

Pe 25 iulie 2021, meciul jucat pe stadionul Zimbru (terenul 2) s-a terminat la egalitate, 1-1. Ucraineanul Serhii Molochko a deschis scorul în minutul 9, iar nigerianul Maxmillian Ihekuna a egalat la unu în minutul 24. CSF Bălți a irosit o ocazie bună de a înscrie golul victoriei în minutul 26, când argentinianul Alvaro Bely Medina a ratat un penalty.

 

În continuare, pe 17 septembrie 2021, la Bălți, s-au impus “sfinții” cu 2-1. Golurile au fost marcate de Victor Stînă, Ilie Damașcan, respectiv, Denis Furtuna, din penalty.  

 

Al treilea meci direct a avut loc pe 5 noiembrie 2021, la stadionul Zimbru (terenul 2) din Chișinău. Din nou s-a impus echipa din Suruceni, cu 1-0, golul victoriei fiind marcat de Eugeniu Slivca.

 

Pe 17 aprilie 2022, la Bălți, echipele au terminat la egalitate, 0-0.

 

În actuala stagiune, pe 4 septembrie 2022, la stadionul Zimbru 2 din Chișinău, bălțenii s-au impus cu 2-1, iar golurile au fost marcate de Vadim Gulceac și Daniel Danu, respectiv, Vadim Paireli.

 

Pe 28 octombrie 2022, la Bălți, gazdele au învins cu un neverosimil 4-0, datorită reușitelor lui Da Silva Taira Welington Matsukichi, Chinaza Miracle Nwautobo, Serafim Cojocari și Serghei Mișcov.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 17 martie 2023, la stadionul Zimbru, teren sintetic. Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar golurile au fost marcate de Vadim Paireli, respectiv, Theocharis Pozatzidis (autogol).

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.