• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 18:00. Milsami - Petrocub

22 apr 2023 de Victor Daghi

 

Milsami - Petrocub

 

22 aprilie. Orhei, Complexul Sportiv Raional

Arbitru: Dumitru MUNTEAN

Asistenți: Denis OALĂ și Nicolae MACARI

Al 4-lea oficial: Veaceslav BANARI

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 4.Petru RACU, 5.Yaroslav TEREKHOV, 6.Aleksandar ISAEVSKI, 7.Danu SPĂTARU, 15.Radu GÎNSARI (c), 16.Alexandru ANTONIUC, 17.Artiom PUNTUS, 19.Dan PÎSLA, 22.Dinu GRAUR, 30.Igor BONDARENCO

Rezerve: 13.Victor BUGA, 31.Mihail CIOBAN, 3.Gabriel HOLBAN, 8.Igor LAMBARSCHI, 9.Evgheni OANCEA, 10.Sergiu ISTRATI, 20.Vladislav ZAVALIȘCA, 24.Dumitru ROGAC

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Petrocub: 29.Cristian AVRAM, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS (c), 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 21.Maxim POTÎRNICHE, 26.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU

Rezerve: 28.Nicolai CEBOTARI, 5.Cristian AXENTI, 7.Tudor BUTUCEL, 10.Alexandru BEJAN, 13.Artem FEDOROV, 23.Mihail LUPAN, 24.Ianuș JAMAN, 39.Teodor LUNGU, 78.Nicky CLEȘCENCO, 93.Constantin SANDU, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Ivan TABANOV

 

Milsami Orhei și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, într-un meci al etapei a șasea a fazei secunde a Super Ligii. Partida de la Complexul Sportiv Raional din Orhei va fi transmisă gratis de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune N4. 

 

Formația orheiană joacă pentru prima dată în acest an la Orhei. Până acum echipa antrenată de Serghei Dubrovin a disputat meciurile de acasă pe stadionul CPSM din Vadul lui Vodă.  

 

Intrarea la meci este liberă. Biletele se vor da gratis la intrarea în Arenă.

 

Jocul va fi arbitrat de către Dumitru Muntean din Bender. El va fi ajutat de asistenții Denis Oală, Nicolae Macari (ambii, Bălți), și al patrulea oficial Veaceslav Banari (Căușeni). Observator de arbitri FMF a fost delegat Valeriu Rusacov (Bălți), iar delegat FMF – Oleg Molceanov (Chișinău).

 

În Super Liga, cele două echipe au jucat până acum în 27 de partide directe. Câte 10 meciuri s-au încheiat cu victoria ambelor echipe. Alte 7 jocuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil pentru "vulturii roșii": 34-33.

 

În ediția 2021/22, echipele s-au întâlnit de patru ori. Pe 25 iulie 2021, la Orhei, meciul s-a încheiat cu victoria formației antrenate de Serghei Dubrovin cu 2-1. Golurile au fost marcate de Jacques Onana (autogol), Radu Gînsari, respectiv, Vadim Gulceac. Pe 17 septembrie 2021, la Hîncești, a fost consemnat un rezultat de egalitate, 1-1. Sergiu Istrati a deschis scorul în minutul 68, iar Vladimir Ambros a marcat golul egalizator 8 minute mai târziu. La Orhei, pe 5 noiembrie 2021, s-a impus Petrocub cu 3-1. Golurile au fost marcate de Mihail Platica, Vladimir Ambros, Vadim Gulceac, respectiv, Sergiu Nazar. Iar pe 17 aprilie 2022, Petrocub a câștigat cu 1-0 prin golul marcat de Marius Iosipoi.

 

În actuala stagiune, pe 14 august 2022, Milsami s-a impus cu 1-0, datorită golului marcat de Radu Gînsari. Pe 8 octombrie 2022, deja Petrocub a învins cu 2-1, datorită golurilor marcate de Marius Iosipoi și Mihail Platică, respectiv, Ion Jardan (autogol). În ultimul duel direct, pe 11 martie 2023, din nou s-a impus Petrocub cu 2-1, iar golurile au fost marcate de Sergiu Platica-2, respectiv, Alexandru Antoniuc.

 

În Cupa Moldovei, Milsami și Petrocub s-au întâlnit de 5 ori. În semifinalele ediției 2017/18, Milsami s-a impus în prelungiri cu 2-1. Au marcat Igor Bugaev (13), Maxim Antoniuc (120), respectiv, Vladimir Ambros (19-penalty). În acel an, orheienii și-au adjudecat trofeul competiției.  

 

Alte două partide au avut loc în sferturile de finală ale stagiunii 2018/19. Milsami a câștigat primul meci cu 2-0 (marcatori Vasile Jardan și Mikhail Platika) și a cedat în retur cu 1-0 (Melachio), calificându-se în semifinală.

 

Recent echipele s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom. În prima manșă, pe 5 martie, Petrocub a învins cu 3-0, datorită golurilor marcate de Sergiu Platica (11), Victor Mudrac (82) și Alexandru Bejan (90+3). Returul a început la Hîncești pe 5 aprilie, dar a fost întrerupt la scorul de 2-1, la pauză, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a terenului impracticabil. Echipele au continuat meciul a doua zi, pe 6 aprilie, iar Petrocub s-a impus cu 3-1, golurile fiind marcate de Artem Fedorov (33), Ion Jardan (45+1), Vadim Dijinari (57-autogol), respectiv, Vadim Dijinari (45).

 

De asemenea, ambele formații s-au duelat la Cupa Federației 2020. Petrocub s-a impus cu un categoric 6-0. Vadim Gulceac și-a trecut în cont un hat-trick, iar celelalte goluri au fost marcate de Sergiu Platică, Ilie Damașcan și Alexandru Cebaniuc.

 

Formația orheiană a fost învinsă de campioana Sheriff cu 2-1, într-un meci în care tiraspolenii au înscris golul victoriei în minutul 79. Milsami, cu 2 puncte, ocupă locul 6 în clasament.  

 

Mijlocașul Dan Pîsla a înscris în poarta campioanei golul cu numărul 150 din actuala stagiune.

 

De partea cealaltă, Petrocub a remizat cu Sfîntul Gheorghe (0-0) și, cu 8 puncte, se situează pe locul 2 în clasament.

 

Milsami se confruntă cu mari probleme de efectiv în ultima perioadă, din cauza accidentărilor jucătorilor. Fundașul Vadim Dijinari a fost operat joi, 20 aprilie, alți doi fundași Vadim Bolohan și Valeriu Macrițchi n-au jucat în meciul de la Tiraspol, din cauza accidentărilor.

 

Chiar și așa, Vadim Bolohan nu poate juca în meciul de azi, el fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Căpitanul orheienilor a fost avertizat după terminarea meciului de la Tiraspol, pentru "proteste față de arbitraj". În schimb, mijlocașul ucrainean al gazdelor, Yaroslav Terekhov, poate juca astăzi, după ce a fost suspendat în etapa trecută.

 

În același timp, mijlocașul Petrocubului, Victor Bogaciuc poate juca în meciul de astăzi, după ce a fost suspendat în partida cu Sfîntul Gheorghe.

 

Milsami n-a mai câștigat de 11 meciuri în campionat și Cupă (4 remize și 7 înfrângeri). Ultima dată echipa lui Serghei Dubrovin a câștigat un meci 6 luni în urmă, pe 18 octombrie 2022, 2-0 cu Locomotiva Ocnița, în Cupă.

 

Petrocub poate ajunge azi la borna de 350 de goluri marcate în Super Liga. În acest moment formația din Hîncești are 348 de goluri înscrise și 249 de goluri primite în 242 de meciuri.  

 

Radu Gînsari de la Milsami și Vladimir Ambros de la Petrocub, cu câte 5 reușite, împart locurile 3-5 în clasamentul golgheterilor. Conduc în acest top nigerianul Rasheed Akanbi de la Sheriff și Alexandru Dedov de la Zimbru, cu câte 7 goluri.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.