• Support National Team

Masculin (Competiții)

LIVE 15:00. Sfîntul Gheorghe - Zimbru

22 apr 2023 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe - Zimbru

 

22 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru 2

Arbitru: Stanislav LEU

Asistenți: Vadim ROȘCA și Tudor BOLOGA

Al 4-lea oficial: Ion TUDOS

 

Sfîntul Gheorghe: 22.Victor STRAISTARI, 4.Eduardo DE SOUSA SANTOS, 8.Daniel LISU, 10.Marin CĂRUNTU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 17.Petru OJOG, 24.Cedric NGAH (c), 37.Dan PUȘCAȘ, 48.Keinus BUNGA, 66.Ion BORȘ, 99.Calin CALAIDJOGLU

Rezerve: 16.Valeriu BUTUCEL, 3.Mihail ȘTEFAN, 7.Alexandr SUVOROV, 9.Theocharis POZATZIDIS, 19.Serghei SVINARENCO, 26.Yaniv EDERY, 28.Vitalie GUȚU, 88.Ruslan CHELARI

Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

Zimbru: 31.Nikolaos GIANNAKOPOULOS, 3.Ștefan BURGHIU (c), 8.Steve RUBANGUKA, 10.Alexandru DEDOV, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 30.Andrei MACRIȚCHII, 33.Cătălin CUCOȘ, 44.Emmanuel Chinemerem ALARIBE, 66.Kenroy Kenoy CAMPBELL, 69.Denys DEDECHKO, 77.Vlad RĂILEANU  

Rezerve: 12.Iulian-Sebastian AGACHI, 35.Anatolii CHIRINCIUC, 2.Valeriu GAIU, 7.Ilie DAMAȘCAN, 17.Iulian BEJAN, 21.Marius CUROȘ, 23.Maximiliano DO SACRAMENTO CASTRO, 27.Alexei CIOPA, 29.Petru LEUCA, 84.Shahrom SAMIEV  

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, în primul meci al etapei a șasea a fazei secunde a Super Ligii. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău, terenul al doilea, va fi transmisă de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune Jurnal TV.  

 

Biletele la meci pot fi cumpărate în casele stadionului Zimbru, începând cu ora 12:00. Prețul - 50 de lei. În pauza meciului va fi organizată tradiționala tombolă cu premii. Poți câștiga un tricou FCSG, un card, un voucher, o dronă, iar în schimbul biletului vei primi o halbă de bere.

 

Jocul va fi arbitrat de către Stanislav Leu din Bender. El va fi ajutat de asistenții Vadim Roșca (s.Ratuș), Tudor Bologa (Chișinău), și al patrulea oficial Ion Tudos (Glodeni). Observator de arbitri FMF a fost delegat Vladislav Ivancenco (Bălți), iar delegat FMF – Marin Spînu (Chișinău).

 

Istoria confruntărilor directe dintre Sfîntul Gheorghe și Zimbru a început în anul 2009. În etapa a 2-a a sezonului 2009/10, Zimbru s-a impus cu 2-1 la Chișinău. Au marcat Oleg Andronic și Andrei Chirșul, respectiv Vadim Cricimar.

 

În primele 3 sezoane de Super Liga, Zimbru a câștigat toate cele 9 meciuri directe.

 

Lucrurile s-au schimbat la revenirea grupării din Suruceni în elită, în 2017. ”Sfinții” s-au clasat în premieră mai sus decât Zimbru, pe locul 7. Însă prima victorie a echipei din provincie avea să vină în sezonul următor, 2018. Pe 27 mai, în etapa a 9-a, „sfinții” reușesc să bată Zimbru, în premieră, cu 1-0, la Suruceni. Golul victoriei a fost marcat de Alexandru Maxim.  

 

În ediția 2021/22 a Super Ligii, echipele s-au întâlnit de patru ori. Ambele formații au obținut câte o victorie, iar două partide s-au terminat la egalitate.

 

În actuala stagiune, formațiile s-au întâlnit de trei ori. Pe 11 septembrie 2022, la stadionul Zimbru 2 din Chișinău, echipele au remizat, scor 3-3, golurile fiind marcate de Alexandru Dedov-3, respectiv, Alexandr Suvorov-2 și Marin Căruntu. Iar pe 9 noiembrie 2022, la stadionul Zimbru 2 din Chișinău, Zimbru a învins cu 1-0, datorită golului marcat de Vlad Răileanu în minutul 44. Ultimul duel direct a avut loc pe 11 martie 2023, când a fost consemnată o remiză albă.

 

Cele două echipe s-au duelat recent în sferturile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom. În meciul tur, jucat pe 5 martie, a fost consemnată o remiză albă, iar returul din 5 aprilie a fost un adevărat thriller. "Sfînții" au condus de trei ori pe parcursul întâlnirii, dar "galben-verzii" au egalat scorul de fiecare dată, cu mențiunea că Zimbru a jucat în inferioritate numerică din minutul 12, după eliminarea portarului grec Nikolaos Giannakopolos. Golurile au fost marcate de Denys Dedechko (33, 55), Emmanuel Chinemerem Alaribe (87), respectiv Marin Căruntu (4, 63), Calin Calaidjoglu (45). Soarta calificării s-a decis în urma loviturilor de departajare și aici biletul norocos l-a tras echipa din Suruceni, care s-a impus într-un final cu scorul general 10-9!  

 

Bilanțul întâlnirilor directe: Zimbru – 13 victorii, 8 remize, Sfîntul Gheorghe – 11 victorii. Golaverajul 48-36 este favorabil Zimbrului.  

 

Sfîntul Gheorghe a remizat cu Petrocub (0-0), în etapa a 5-a și și cu 4 puncte ocupă locul 4 în clasament. De partea cealaltă, Zimbru a învins CSF Bălți cu 1-0 și cu 7 puncte se află pe locul 3.

 

Datorită succesului din etapa trecută, Zimbru și-a întrerupt seria negativă alcătuită din 3 meciuri fără victorie în campionat și Cupă.

 

De partea cealaltă, sfinții sunt așteptarea primei victorii din faza secundă a Super Ligii. Sfîntul Gheorghe nu poate câștiga în al 7-lea meci consecutiv în campionat (4 remize și 3 înfrângeri).  

 

Mijlocașul ofensiv al "sfinților" Vadim Paireli este suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene. În schimb, fundașul Cedric Ngah poate juca astăzi, după ce a fost suspendat în etapa trecută.

 

Alexandru Dedov (Zimbru) conduce în clasamentul golgheterilor, cu 7 reușite, împreună cu Rasheed Akanbi de la Sheriff. Cel mai buni marcator de la Sfîntul Gheorghe, Ibrahim Jibril, a înscris 5 goluri, dar a plecat de la echipă.

 

Formația chișinăuiană a înscris 1599 de goluri în cele 926 de meciuri disputate în elita fotbalului moldovenesc și este la un pas de a celebra golul jubiliar, al 1600-lea gol din Super Liga!

 

În schimb, "sfinții" au marcat până acum 290 de goluri în 262 de meciuri în elită.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.