• Fii alături de Echipa Țării

Juniori (Competiții)

Cupa Memoriei, la ediția a 9-a

20 apr 2023 de Victor Daghi
GALERIE

La Joma Arena din Chișinău a avut loc turneul republican pentru copii U10 „Cupa Memoriei 1986”, ediția a IX-a. Competiția a fost organizată de către Asociația Obștească „Uniunea Cernobîl din Moldova”, Ministerul Educației și Cercetării și Federația Moldovenească de Fotbal pentru a comemora victimele catastrofei de la Cernobîl și pentru a ajuta copiii refugiați din Ucraina.

 

La turneu au participat circa 100 de copii de la 8 echipe: Dacia Buiucani Chișinău, FC Cahul 2005, școala sportivă Drochia, CSF Academia Gloria Chișinău, școala sportivă specializată de fotbal nr.1 Chișinău, școala sportivă specializată de fotbal Bălți, școala sportivă Vulcan 2020 Vulcănești, Clubul Sportiv de Fotbal al Armatei. 

 

Câștigătoare a devenit Dacia Buiucani Chișinău (antrenor Dumitru Gușila), iar podiumul a fost completat de către școala sportivă specializată de fotbal nr.1 Chișinău și școala sportivă Vulcan 2020 Vulcănești.

 

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au participat Tudor Căpățină, Președintele Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”, Andrei Vicolaș, Vicepreședintele Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”, Sergiu Chirilov, reprezentant al Ministerului Educației și Cercetării, Sveatoslav Ciuhrai, primul secretar al Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, veterani și amatori ai fotbalului. FMF a fost reprezentată la eveniment de către directorul tehnic Dănuț Stelian Oprea.

 

Echipele premiante au primit cupe, medalii și diplome. De asemenea, fiecare formație partcipantă s-a ales cu mingi și cadouri din partea organizatorilor. 

 

La finalul turneului au fost premiați cei mai buni fotbaliști din fiecare echipă: Sebi Ciolan (Dacia Buiucani), Serghei Iarțev (ȘSSF 1), Daniil Islamov (ȘS Vulcan), Maxim Butenco (FC Cahul 2005), Andrei Boldescu (Academia Gloria), Iaric Secureanu (ȘSSF Bălți), Fabian Andone (ȘS Drochia) și Iulian Popovici (CSA). 

 

Prima ediție a turneului republican pentru copii U10 „Сupa Memoriei 1986” a avut loc în anul 2014.

 

Foto: Aurelia CIOBANU