• Поддержи национальную сборную

LIVE 15:00. Sfîntul Gheorghe - Petrocub

15 apr 2023 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe - Petrocub

 

15 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru 2

Arbitru: Andrei BREGUȚA

Asistenți: Victor MARDARI și Vadim VICOL  

Al 4-lea oficial: Ion BÎLEA

 

Sfîntul Gheorghe: 22.Victor STRAISTARI, 3.Mihail ȘTEFAN (c), 4.Eduardo DE SOUSA SANTOS, 8.Daniel LISU, 10.Marin CĂRUNTU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 17.Petru OJOG, 37.Dan PUȘCAȘ, 48.Keinus BUNGA, 66.Ion BORȘ, 99.Calin CALAIDJOGLU

Rezerve: 16.Valeriu BUTUCEL, 7.Alexandr SUVOROV, 9.Theocharis POZATZIDIS, 19.Serghei SVINARENCO, 21.Vadim PAIRELI, 26.Yaniv EDERY, 28.Vitalie GUȚU, 88.Ruslan CHELARI

Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

Petrocub: 29.Cristian AVRAM, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS (c), 11.Sergiu PLATICA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 26.Artiom ROZGONIUC, 39.Teodor LUNGU, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU

Rezerve: 28.Nicolai CEBOTARI, 5.Cristian AXENTI, 7.Tudor BUTUCEL, 10.Alexandru BEJAN, 13.Artem FEDOROV, 23.Mihail LUPAN, 78.Nicky CLEȘCENCO, 93.Constantin SANDU, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Ivan TABANOV

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, în primul meci al etapei a cincea a fazei secunde a Super Ligii. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău, terenul al doilea, va fi transmisă gratis de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune Jurnal TV.  

 

Biletele la meci pot fi cumpărate în casele stadionului Zimbru, începând cu ora 12:00. Prețul - 50 de lei. În pauza meciului va fi organizată tradiționala tombolă cu premii, iar fiecare tichet poate fi schimbat cu o bere, la Dynamis Pub.

 

Jocul va fi arbitrat de către Andrei Breguța. El va fi ajutat de asistenții Victor Mardari, Vadim Vicol (tustrei, Chișinău), și al patrulea oficial Ion Bîlea (Cahul). Observator de arbitri FMF a fost delegat Vladimir Afanasiev, iar delegat FMF – Veaceslav Samarschi (ambii, Chișinău).

 

Cele două echipe s-au întâlnit pentru prima dată în Divizia A. Primul meci direct, disputat pe 23 august 2014, la Suruceni, s-a încheiat la egalitate, 3-3. Golurile au fost marcate de Dan Vasilov, Alexandru Railean-2, respectiv, Vladimir Ambros, Dan Taras și Mihail Lobco.

 

În returul de la Hîncești avea să fie 1-1. Vladimir Ambros a deschis scorul în min. 30, din penalty, iar Oleg Lupușor a egalat în min. 47 pentru “sfinți”.

 

În Divizia Națională, cele două grupări au reușit să adune 20 de meciuri directe. Petrocub are 12 victorii la activ, iar „sfinții” – 5. Alte 3 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este de 39-16 pentru Petrocub.  

 

În actuala stagiune, cele două echipe s-au întâlnit de două ori. Pe 31 iulie 2022. La Hîncești, “sfinții” s-au impus cu 2-0, iar golurile au fost marcate de Calin Calaidjoglu și Jibril Ibrahim.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 17 septembrie 2022. La stadionul Zimbru 2, deja formația din Hîncești a învins cu 2-1, iar golurile au fost marcate de Petru Ojog (autogol), Mihail Platica, respectiv, Theocharis Pozatzidis.

 

Cele două rivale au jucat și finala Cupei Moldovei 2020, câștigată în premieră de Petrocub, la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar scorul a rămas 0-0.  

 

În schimb, Sfîntul Gheorghe Suruceni a învins cu 2-0 formația din Hîncești în finala turneului Cupa Federației 2020. Golurile au fost marcate de Raman Volkau și Alexandr Suvorov.

 

Echipa din Suruceni a fost învinsă de campioana Sheriff cu 1-0, în ultima etapă și, cu 3 puncte, ocupă locul 5 în clasament. De partea cealaltă, Petrocub a învins Zimbru cu 3-2 și, cu 7 puncte, se află pe locul 2.

 

Fundașul "sfinților" Cedric Ngah și mijlocașul Petrocubului, Victor Bogaciuc sunt suspendați pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.  

 

În schimb, doi jucători de la Sfîntul Gheorghe, fundașul Ion Borș și mijlocașul Daniel Lisu pot juca astăzi, după ce au fost suspendați în etapa trecută.

 

Atacantul Vladimir Ambros de la Petrocub și ex-jucătorul "sfinților", Ibrahim Jibril, cu câte 5 goluri, se află pe locurile 3-5 în clasamentul golgheterilor. Conduc în acest TOP Alexandru Dedov de la Zimbru, și Rasheed Akanbi de la Sheriff, cu câte 7 reușite.  

 

Sfîntul Gheorghe nu poate câștiga în al 6-lea meci consecutiv în campionat (câte 3 remize și înfrângeri).  

 

Petrocub poate ajunge azi la borna de 350 de goluri marcate în Super Liga. În acest moment formația din Hîncești are 348 de goluri înscrise și 249 de goluri primite în 241 de meciuri.  

 

De partea cealaltă, "sfinții" au marcat până acum 290 de goluri în 261 de meciuri.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.