• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. Lotul Naționalei pentru "dubla" cu Țările de Jos

12 apr 2023 de Victor Daghi

Antrenorul Naționalei Moldovei de futsal, Vladimir Vusatîi a anunțat lotul de jucători pentru meciurile cu reprezentativa din Țările de Jos, din etapa play-off a preliminariilor Campionatului Mondial de futsal 2024. Prima partidă cu olandezii este programată pentru 15 aprilie, cu începere de la ora 23:00, la complexul sportiv Topsportcentrum din Almere. Returul va avea loc pe 19 aprilie, la Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu, cu începere de la ora 18:30. Biletele la meci pot fi procurate, online, pe BILETE.FMF.MD. Prețul începe de la 50 lei.

 

Lotul Naționalei:

Portari: Oleg Chitoroagî (Steaua Dental), Alexei Capsamun (Nistru)

Jucători de câmp: Cristian Obadă, Andrian Lașcu, Leonid Podlesnov, Cristian Crasnov, Lilian Guțu, Denis Petrachi (toți, Clic Media), Constantin Gurjui (Nistru), Andrei Negara (Balkan Pharmaceuticals), Sergiu Țîmpeu (Steaua Dental), Constantin Burdujel (United Galați, România), Iulian Cojocaru (Autobergamo Deva, România), Nicolae Roizman (Prezident)

 

Câștigătoarea dublei manșe se va califica în Etapa de Elită. 

 

În celelalte meciuri de baraj se întâlnesc Belgia – Ungaria, Suedia – Germania și Cehia - Lituania.

 

16 selecționate s-au calificat deja în Etapa de Elită: Armenia, Azerbaidjan, Croația, Finlanda, Franța, Georgia, Italia, Kazahstan, Polonia, Portugalia (câștigătoarea ultimei ediții), România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania și Ucraina.

 

Vă reamintim, Moldova a câștigat grupa F din prima etapă preliminară, după ce a obținut victorii cu Elveția (4-1), Estonia (2-0) și Grecia (2-1). Mini-turneul a avut loc în țara noastră între 6 și 9 aprilie 2022.  

 

În a doua etapă preliminară (Main Round), tricolorii s-au clasat pe locul doi în grupa 1, cu 6 puncte. Echipa antrenată de Vladimir Vusatîi a învins Cipru (7-1 și 2-0) și a cedat în fața dublei campioane mondiale Spania (2-7 și 0-4).

 

În Etapa de Elită vor juca 20 de reprezentative, care vor fi împărțite în 5 grupe a câte 4 echipe. Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor va avea loc pe 5 iulie 2023, iar fiecare echipă va juca câte 6 meciuri (acasă și în deplasare). Meciurile se vor juca până pe 20 decembrie 2023. Câștigătoarele celor 5 grupe se vor califica la turneul final. Cele mai bune 4 echipe de pe locul 2 vor juca meciuri de baraj. Iar în cazul în care turneul final va fi găzduit într-o țară europeană, atunci doar 2 cele mai bune echipe de pe locul 2 vor juca meciuri de baraj. În total, 7 selecționate europene se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial de futsal 2024.

 

Foto: Anna ROTARY