• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Integritate. Seminar anti-match fixing și anti-mită. Zimbru Chișinău

30 mar 2023 de Sandu Grecu
GALERIE

În cadrul instruirilor anti-match fixing și anti-mită planificate pentru anul 2023, Departamentul de Integritate al FMF, reprezentat de Serghei Vasilache, alături de Centrul Național Anticorupție, reprezentat de Ion Pruteanu, continuă campania de informare și avertizare la nivel de cluburi, pentru promovarea, protejarea și gestionarea alertelor împotriva corupției și manipulării competițiilor sportive. Ofițerii anticorupție au ajuns săptămâna aceasta la antrenamentul echipei Zimbru Chișinău, unde au ținut o lecție informativă în fața jucătorilor și a stafului tehnic.

 

În temeiul art.13 al Convenției Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive, întocmită la Magglingen/Macolin la 18 septembrie 2014 și ratificată de Republica Moldova prin Legea 285 din 29 noiembrie 2018, scopul instruirii este de a înțelege mai bine cum să motivăm sportivii, arbitrii, antrenorii și personalul să raporteze manipularea și corupția, dar și pentru a putea facilita realizarea planurilor de acțiune a mecanismelor de raportare și politicilor de avertizare de nivel național. 

 

Instruirea pentru cluburile din Super Ligă este organizată periodic, conform planului Departamentului de Integritate FMF, astfel încât fotbaliștii să posede cunoștințe necesare în acest domeniu.

 

Corupția a devenit o amenințare serioasă pentru fotbal. Manipularea meciurilor este un pericol real, ce distruge cel mai iubit sport de pe planetă. Iar Moldova nu este o excepție. De aceea, FMF a adoptat o politică de ZERO TOLERANȚĂ față de corupția din fotbal!

 

 ÎMPREUNĂ PENTRU UN FOTBAL CURAT!!!!