• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Integritate. Seminar anti-mită. Milsami Orhei

29 mar 2023 de Sandu Grecu

Departamentul de integritate FMF continuă organizarea seminarelor de instruire anti-mită și anti-match fixing ale jucătorilor si antrenorilor cluburilor din Super Liga. În conformitate cu politicile și practicile anti-match fixing și anti-mită stabilite de FIFA și UEFA, ofițerii de integritate FMF au efectuat o vizită de lucru la clubul Milsami Orhei.

 

Astfel, în timpul unui antrenament de rutină al echipei Milsami Orhei, Serghei Vasilache, ofițer de integritate FMF, a prezentat mai multe informații cu privire la politica anti-mită, riscurile de funcție, obiectivele anti-mită, precum și consecințele negative ale match-fixingului, obligații ce le revin fiecărui jucător în lupta contra manipulării meciurilor și pariurilor ilegale, dar și drepturile pe care participanții la competiții le dețin în conformitate cu regulamentele interne ale Federației Moldovenești de Fotbal.

 

Instruirea pentru cluburile din Super Ligă este organizată periodic, conform planului Departamentului de Integritate FMF, astfel încât fotbaliștii să posede cunoștințe necesare în acest domeniu.

 

Corupția a devenit o amenințare serioasă pentru fotbal. Manipularea meciurilor este un pericol real, ce distruge cel mai iubit sport de pe planetă. Iar Moldova nu este o excepție. De aceea, FMF a adoptat o politică de ZERO TOLERANȚĂ față de corupția din fotbal!

 

 ÎMPREUNA PENTRU UN FOTBAL CURAT!!!!