• Fii alături de Echipa Țării

Socca EuroCup. Lotul Moldovei și programul complet al meciurilor

27 mar 2023 de Victor Daghi

 

Moldova va găzdui prima ediție a turneului internațional Socca EuroCup, care va avea loc în perioada 29 martie - 2 aprilie, la Arena din parcul La Izvor al capitalei. La competiție vor participa 13 echipe reprezentative, care au fost împărțite în 2 ligi și 4 grupe. Naționala Modovei va juca în grupa A, unde le va avea ca adversare pe Germania și Ungaria. Moldova va fi reprezentată de către campioana Amoligii - FC Victoria.

 

Pentru faza grupelor, sunt disponibile bilete gratuite, care pot fi rezervate pe BILETE.FMF.MD. Pentru semifinale și finală, prețul biletelor începe de la 50 lei.

 

Selecționerul Alexandr Novicov a anunțat lista fotbaliștilor convocați pentru partidele din turneu. În afară de jucătorii Victoriei în lot au fost incluși fotbaliști de la Geotermal (Nicolae Ignat și Igor Țîgîrlaș) și Volta (Vitalie Plămădeală și Vitalie Tonu).

 

 

Componențele tuturor grupelor

Categoria 1

Grupa A: MOLDOVA, Germania, Ungaria

Grupa B: Kazahstan, Franța, Croația

 

Categoria 2

Grupa C: România, Luxemburg, Spania, Albania

Grupa D: Georgia, Cipru, Irlanda

 

Naționala Moldovei va debuta la Socca EuroCup pe 30 martie, când va întâlni Germania. Începutul meciului - 21:30. Înainte de această partidă, de la ora 21:00, va avea loc ceremonia de deschidere a turnelui. În cel de-al doilea meci, pe 31 martie, Moldova va juca cu Ungaria. Începutul la ora 21:00.

 

Programul complet al meciurilor din faza grupelor îl găsești AICI.

 

Cele mai bune 2 echipe din fiecare grupă se vor califica în semifinale. În finală vor juca cele mai bune echipe din categoria respectivă. Câștigătoarele celor două turnee vor juca în finala mare pentru a desemna prima câștigătoare a turneului Socca EuroCup.

 

Cele mai bune 3 echipe din Categoria 2 se vor califica la Campionatul Mondial la Socca, care se va desfășura în perioada 2-11 iunie, în Germania. În total la Mondial vor participa 40 de reprezentative. Printre aceste echipe este și Naționala Moldovei. 

 

Turneul internațional Socca EuroCup va fi organizat în premieră de către International Socca Federation (ISF), în colaborare cu Socca Moldova și Federația Moldovenească de Fotbal. La competiție vor participa 13 selecționate europene de top la mini-fotbal (socca). 

 

În ultimii doi ani stadionul din parcul La Izvor a găzduit cu succes calificările Campionatului European de fotbal pe plajă, Divizia B, precum și turneul internațional Amoliga Nations Cup.