• Fii alături de Echipa Țării

Oamenii lui Becali și Dan Petrescu, La Firul Ierbii

23 mar 2023 de Reporter FMF

 

Școala Federală de Antrenori continuă desfășurarea cursurilor de licențiere UEFA. În conformitate cu cerințele Convenției UEFA de recunoaștere a calificării antrenorilor, Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal împreună cu Școala Federală de Antrenori va organiza în următoarele 8 luni un Curs dedicat antrenorilor de portari, pentru obținerea licenței A GK UEFA, echivalentă cu licența Pro UEFA pentru antrenorii de portari. 

Cursul a demarat astăzi la baza sportivă Zimbru din capitală. La deschidere, cu un cuvânt de salut către participanți au venit secretarul general adjunct FMF, Nicolai Cebotari, precum și directorul tehnic FMF, Dănuț-Stelian Oprea. 

 

Cursul este monitorizat de expertul UEFA, Mart Poom.

 

La studii participă 12 antrenori de portari, printre care se află și reprezentanții celor mai bune cluburi din România: CFR Cluj și FCSB București, dar și cei ai campioanei Moldovei, Sheriff. Lista completă o aveți alăturat.

 

Cursul este împărțit în 4 module plus al 5-lea, perioadă în care studenții vor susține Master Testul pentru obținerea Diplomei A GK UEFA.   

1. Modul 1. 21-23 martie 2023, Chișinău

2. Modul 2. 2-4 mai 2023, Chișinău

3. Modul 3. 21-23 iunie 2023, Chișinău

4. Modul 4 – 14-16 august 2023, Chișinău

5. Perioada susținere Master Test: 1 septembrie – 20 decembrie 2023.

 

Lectori: Adrian Bogdan (A GK UEFA), Sergiu Botnaraș (A GK UEFA), Dumitru Turcu (A UEFA) și Igor Josan (A GK UEFA)
Locul desfășurării: baza sportivă Zimbru

Venim cu un îndemn și încurajăm toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Peste 100 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF.

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 
Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.