• Fii alături de Echipa Țării

”Liga Fotbal în Școli”. Seminar informativ

22 mar 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

La complexul sportiv Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu, a avut loc seminarul informativ  din cadrul Proiectului ”Fotbal în Școli”. Întrunirea a avut drept scop discutarea conceptului de organizare, în premieră, a unei competiții de fotbal în cadrul proiectului.

La ședință au participat 23 de antrenori ai claselor specializate de fotbal din 18 instituții de învățământ, care  participă în Proiectul ”Fotbal în Școli”.

În cadrul seminarului informativ, Diana Bulgaru, managerul proiectului, a abordat problema abandonului în fotbal și a prezentat conceptul unei cercetări, desfășurate de UEFA, în colaborare cu Leeds Beckett University, cu privire la analiza intențiilor și motivațiilor copiilor și ale tinerilor de a rămâne în sport sau de a renunța la sport, în special la fotbal.

De asemenea, managerul Grassroots, Valentin Chicu, a prezentat conceptul Turneului Republican de fotbal ”LIGA FOTBAL ÎN ȘCOLI”, rezervat elevilor claselor specializate de fotbal din cadrul Proiectului ”Fotbal în Școli”. Participanții la seminar au fost informați despre regulamentul de organizare a turneului. La finalul întrunirii a avut loc tragerea la sorți pentru etapa preliminară a competiției. 

Buna organizare a evenimentului a fost asigurată de Diana Bulgaru, managerul proiectului ”Fotbal în Școli”, Valentin Chicu și Cristina Braga, managerii Grassroots FMF, Vitalie Lungu, managerul regional de dezvoltare (Centru) al FMF și Serghei Ursul, manager dezvoltare futsal, fotbal pe plajă și minifotbal.

Turneul va demara pe 11 aprilie 2023, la care vor participa 23 echipe din 18 instituții de învățământ. 

Turneul Republican de fotbal ”LIGA FOTBAL ÎN ȘCOLI”, va fi organizat în premieră de către Federația Moldovenească de Fotbal.