• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. S-au stabilit datele și orele de disputare ale meciurilor de baraj cu Țările de Jos

16 mar 2023 de Victor Daghi

S-au stabilit datele și orele de disputare ale meciurilor din etapa play-off a a preliminariilor Campionatului Mondial de futsal 2024:

 

Țările de Jos - Moldova

15 aprilie 2023, ora 23:00, Almere, complexul sportiv Topsportcentrum

 

Moldova - Țările de Jos

19 aprilie 2023, ora 18:30. Ciorescu, complexul sportiv Futsal Arena FMF

 

Câștigătoarea dublei manșe se va califica în Etapa de Elită. 

 

În celelalte meciuri de baraj se întâlnesc Belgia – Ungaria, Suedia – Germania și Cehia - Lituania.

 

16 selecționate s-au calificat deja în Etapa de Elită: Armenia, Azerbaidjan, Croația, Finlanda, Franța, Georgia, Italia, Kazahstan, Polonia, Portugalia (câștigătoarea ultimei ediții), România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania și Ucraina.

 

Vă reamintim, Moldova a câștigat grupa F din prima etapă preliminară, după ce a obținut victorii cu Elveția (4-1), Estonia (2-0) și Grecia (2-1). Mini-turneul a avut loc în țara noastră între 6 și 9 aprilie 2022.  

 

În a doua etapă preliminară (Main Round), tricolorii s-au clasat pe locul doi în grupa 1, cu 6 puncte. Echipa antrenată de Vladimir Vusatîi a învins Cipru (7-1 și 2-0) și a cedat în fața dublei campioane mondiale Spania (2-7 și 0-4).

 

În Etapa de Elită vor juca 20 de reprezentative, care vor fi împărțite în 5 grupe a câte 4 echipe. Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor va avea loc pe 5 iulie 2023, iar fiecare echipă va juca câte 6 meciuri (acasă și în deplasare). Meciurile se vor juca până pe 20 decembrie 2023. Câștigătoarele celor 5 grupe se vor califica la turneul final. Cele mai bune 4 echipe de pe locul 2 vor juca meciuri de baraj. Iar în cazul în care turneul final va fi găzduit într-o țară europeană, atunci doar 2 cele mai bune echipe de pe locul 2 vor juca meciuri de baraj. În total, 7 selecționate europene se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial de futsal 2024.

 

Foto: Anna ROTARY