• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal în Școli. Seminar informativ

15 mar 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal a organizat în premieră un seminar informativ pentru persoanele responsabile de sport din cadrul direcțiilor raionale și municipale de învățământ. Evenimentul a avut loc la stadionul Zimbru din capitală, în cadrul proiectului Fotbal în Școli, iar tematica seminarului a fost "Actualități și perspective ale fotbalului școlar".

Cu un cuvânt de salut către participanți a venit directorul tehnic FMF, Dănuț Oprea și managerul proiectului Fotbal în Școli, Diana Bulgaru. Oficialii FMF au subliniat importanța seminarului și necesitatea de a stabili o colaborare activă, pe termen lung, cu autoritățile locale de specialitate, pentru a atinge rezultate impresionante, prestabilite de Federația Moldovenească de Fotbal în cadrul proiectului Fotbal în Școli.

Acest seminar a urmărit scopul de a sensibiliza autoritățile publice locale în legătură cu importanța implementării proiectelor de dezvoltare a fotbalului la nivelul instituțiilor de învățământ. 

Dezbaterile din cadrul acestui seminar au fost concentrate pe următoarele subiecte: 

- Politica de Protectie a Copilului în Fotbal
- Fenomenul fotbalului Grassroots în Republica Moldova
- Implementarea proiectelor de fotbal în sistemul educațional din Republica Moldova
- Importanța și eficientizarea sistemului de competiții republicane școlare la fotbal

De asemenea, participanții au avut parte de mai multe workshop-uri, scopul cărora a fost identificarea soluțiilor de eficientizare a sistemului de dezvoltare a fotbalului școlar.

Lecțiile teoretice din cadrul seminarului informativ au fost predate de specialiști FMF: Diana Bulgaru, managerul proiectului Fotbal în Școli, Cristina Braga, Daniela Cebotari și Valentin Chicu, managerii Grassroots și Vitalie Jurat (regiunea Nord), Vitalie Lungu (regiunea Centru) și Alexei Gheorghiu (regiunea Sud), managerii regionali de dezvoltare.

”Fotbal în școli” este un proiect social de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova. Inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației și Cercetării, proiectul este implementat cu succes în peste 280 de instituții de învățământ din țară. Orele de fotbal în cadrul lecțiilor de educație fizică sunt desfășurate de profesori instruiți la cursurile organizate de Federația Moldovenească de Fotbal.

Prin Strategia de dezvoltare 2020-24, FMF și-a trasat 4 obiective majore cu scopul popularizării fotbalului și pentru dezvoltarea fotbalului de copii și juniori: implementarea jocului în grădinițe, lecțiile de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal.

Mai multă informație despre proiect găsiți AICI.

FOTO: Aurica Ciobanu