• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Vitalie Damașcan, al nouălea gol al sezonului în România! Vezi reușita internaționalului moldovean

13 mar 2023 de Victor Daghi

 

 

Vitalie Damașcan a înscris astăzi un gol pentru echipa sa, FC Voluntari, în Superliga românească, după o acțiune individuală superbă. Internaționalul moldovean a deschis scorul în minutul 15, în partida cu Chindia Târgoviște, din etapa a 30-a, și a fost schimbat în min. 87 de Daniel Florea. Chindia a egalat la unu în min. 71 prin ghanezul Cooper, iar meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1. Ceilalți doi jucători moldoveni ai formației ilfovene, fundașul Igor Armaș și mijlocașul Vadim Rață au fost integraliști. După acest meci, formația ilfoveană, cu 34 de puncte, a urcat pe locul 9 în clasamentul Superligii.

 

Acesta este al optulea gol marcat de atacantul moldovean în cele 20 de meciuri jucate în actuala stagiune pentru FC Voluntari. Damașcan a marcat încă un gol în actuala ediție, evoluînd pentru Sepsi.

 

Vă reamintim, Vitalie Damașcan s-a transferat pe 2 septembrie 2022 la FC Voluntari pentru un împrumut de un an de la Sepsi OSK. Anterior atacantul de 24 de ani născut la Soroca a mai jucat la Zimbru, Sheriff, Torino FC, Italia, Fortuna Sittard și RKC Waalwijk, ambele din Țările de Jos. Cu formația din Tiraspol a câștigat două titluri de campion al Moldovei, o Cupă și a devenit golgheterul ediției 2017, cu 13 reușite. Iar cu Sepsi a devenit deținătorul Cupei și Supercupei României.

 

Pentru Naționala Moldovei Vitalie Damașcan a jucat 24 de meciuri și a marcat 2 goluri.

 

Foto: FC Voluntari