• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Integritate. Seminar anti-match fixing pentru arbitri

27 feb 2023 de Reporter FMF
GALERIE

În conformitate cu politicile și practicile anti-match fixing stabilite de FIFA și UEFA, agenții de integritate FMF continuă organizarea seminarelor informativ cu participarea cluburilor și selecționatelor naționale de fotbal.

 

Astfel, în cadrul cantonamentului de primavara de la Vadul lui Vodă, Departamentului de Integritate al FMF a organizat seminare de instruire anti-mită și anti-match fixing pentru arbitrii din Super Liga, Liga 1 si Liga 2.

 

În programul de instruire, arbitrii au însușit politica anti-mită, riscurile de funcție, obiectivele anti-mită, precum și consecințele negative ale match-fixingului, obligațiile ce le revin fiecărui jucător în lupta contra manipulărilor de meciuri și pariurilor ilegale, dar și drepturile pe care aceștea le dețin în conformitate cu regulamentele interne ale Federației Moldovenești de Fotbal.

 

Instruirea se organizează periodic conform planului Departamentului de Integritate, astfel încât arbitrii sa posede cunoștințe necesare în acest domeniu.

 

Trucarea partidelor a devenit o amenințare serioasă pentru fotbal. Manipularea meciurilor este un pericol real, ce distruge cel mai iubit sport de pe planetă. Iar Moldova nu este o excepție. De aceea, FMF a adoptat o politică de ZERO TOLERANȚĂ față de manipularea meciurilor!

 

 ÎMPREUNA PENTRU UN FOTBAL CURAT!!!!