• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Naționala, cantonament și două meciuri amicale în Turcia

25 feb 2023 de Victor Daghi

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei continuă pregătirile pentru preliminariile Campionatului Mondial 2023 din Spania.

 

Selecționata pregătită de Ruslan Pernai va efectua, în perioada 26 februarie – 5 martie, un cantonament de pregătire în orașul Antalya, Turcia, unde sunt programate două jocuri amicale cu campioana Turciei, clubul Alanyaspor. Cele două partide de verificare se vor disputa pe 2 și 3 martie. Anterior, Naționala noastră a fost într-un cantonament în orașul Quarteira, Portugalia, unde a jucat 2 meciuri amicale cu naționala gazdă, campioană mondială în anii 2015 și 2019.

 

Jucătorii convocați pentru cantonamentul din Turcia: 

Portari: Nicolae Garanovschi (Nistru), Chiril Ciuloci (Avangard)

 

Jucători de camp: Grigore Cojocari, Dumitru Maga, Dumitru Graur (tustrei, Nistru), Artiom Turta, Eugeniu Borovschi (ambii, Sportul Studențesc), Artiom Tașev, Serghei Schițenco (ambii, Avangard), Vasile Mîță (Tinerețea Suruceni), Alexandru Sîrghi (Ghidighici), Alexandr Ceh (Tiraspol)

 

Cantonamentul din Turcia reprezintă o etapă de pregătire pentru preliminariile Campionatului Mondial 2023 (Spania, 21-30 aprilie), Jocurile Olimpice Europene (Polonia, 27 iunie – 1 iulie) și Euro Beach Soccer League, Divizia A (Italia, 5-9 iulie).

 

Vă reamintim, Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a devenit anul trecut campioană europeană la fotbal pe plajă, Divizia B! În meciul final, disputat pe 31 iulie 2022 la Chișinău, Naționala noastră a învins Turcia cu 5-3. Reprezentativa noastră s-a calificat, pentru prima dată în istorie, în Divizia A - elita fotbalului pe plajă din Europa.