• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. Lotul lărgit al Naționalei pentru meciurile cu Cipru și Spania

25 feb 2023 de Victor Daghi

Antrenorul Naționalei Moldovei de futsal, Vladimir Vusatîi a anunțat lotul lărgit de jucători pentru meciurile cu reprezentativele Ciprului și Spaniei, din calificările Campionatului Mondial din 2024. Partida cu ciprioții este programată pentru 5 martie, cu începere de la ora 12:00, în orașul Nicosia. După aceasta tricolorii vor juca acasă cu Spania, dublă campioană mondială, de 7 ori campioană europeană! Jocul va avea loc pe 8 martie, la Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu, cu începere de la ora 18:30. 

 

Lotul lărgit al Naționalei:

Portari: Alexei Capsamun, Artiom Cubani (ambii, Nistru Chișinău), Oleg Chitoroagî (Steaua Dental) 

Jucători de câmp: Cristian Obadă, Andrian Lașcu, Leonid Podlesnov, Cristian Crasnov, Lilian Guțu (toți, Clic Media), Sergiu Tacot, Constantin Gurjui, Daniel Adam, Dumitru Cucoș, Marius-Mihai Stepuleac (toți, Nistru), Sergiu Munteanu, Constantin Nița, Andrei Negara (tustrei, Balkan Pharmaceuticals), Sergiu Țîmpeu, Albert Lupașco (ambii, Steaua Dental), Constantin Burdujel (United Galați, România), Iulian Cojocaru (Autobergamo Deva, România), Sergiu Godorojea (Next)

 

În grupa 1 preliminară, echipa noastră a susținut 2 meciuri, 7-1 cu Cipru și 2-7 cu Spania. În clasament conduce Spania, cu 6 puncte. Urmează Moldova, cu 3 puncte, și Cipru, fără puncte.

 

Câștigătoarele celor 12 grupe preliminare și 4 cele mai bune echipe de pe locul 2 se vor califica în etapa de elită. Celelalte 8 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off.

 

Vă reamintim, Moldova a câștigat grupa din prima etapă preliminară, după ce a obținut victorii cu Elveția (4-1), Estonia (2-0) și Grecia (2-1). Mini-turneul a avut loc în țara noastră între 6 și 9 aprilie 2022.