• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Sheriff va întâlni formația franceză Nice în 1/8 de finală ale Europa Conference League

24 feb 2023 de Victor Daghi

Sheriff Tiraspol și-a aflat astăzi adversarul din 1/8 de finală ale Europa Conference League. În urma tragerii la sorți, formația pregătită de Roberto Bordin va juca cu OGC Nice, Franța. 

 

Echipa tiraspoleană va fi gazda meciului din prima manșă, programat pe 9 martie, în timp ce returul va avea loc peste o săptămână în Franța. 

 

Cele două echipe se vor întâlni în premieră în cupele europene. 

 

Olympique Gymnaste Club Nice Côte d'Azur a fost fondat pe 9 iulie 1904. Clubul francez a devenit de 4 ori campion național (1951, 1952, 1956, 1959), a cucerit 3 Cupe și o Supercupă. În actuala ediție de campionat adversarul Sheriffului se situează pe locul 8, cu 38 de puncte, după 24 de etape. În ultima etapă, jucată pe 18 februarie, Nice a remizat pe teren propriu cu Reims (0-0).

 

Începând cu anul 1956, Nice a susținut 66 de meciuri în cupele europene. Bilanț: 23 victorii, 11 remize, 32 înfrângeri. Golaveraj 93-110.

 

Clubul francez a început participarea în actuala campanie europeană din play-off-ul Europa Conference League, 0-1 și 2-0 în prelungiri cu Maccabi Tel-Aviv (Israel). Nice a câștigat grupa D din Europa Conference League, 1-1 și 2-2 cu FC Koln (Germania), 2-1 și 1-1 cu Partizan Belgrad (Serbia), 1-2 și 1-0 cu Slovacko (Cehia).

 

Lotul formației franceze îl vezi AICI.

 

Rezultatele tragerii la sorți:

Gent (Belgia) – Istanbul Bașakșehir (Turcia)

Fiorentina (Italia) – Sivasspor (Turcia)

Basel (Elveția) – Slovan Bratislava (Slovacia)

AEK Larnaca (Cipru) – West Ham (Anglia)

Lazio (Italia) – AZ Alkmaar (Țările de Jos)

Sheriff (Moldova) – Nice (Franța)

Lech (Polonia) – Djurgarden (Suedia)

Anderlecht (Belgia) – Villarreal (Spania)

 

Câștigătoarele se vor califica în sferturile de finală ale Europa Conference League (13 și 20 aprilie). Semifinalele vor avea loc pe 11 și 18 mai, iar finala – 7 iunie, pe stadionul Eden Arena din Praga, Cehia.

 

Sheriff a învins Partizan Belgrad cu scorul general 3-2, în play-off-ul pentru optimile de finală din Europa Conference League, devenind prima echipă moldovenească, care a reușit performanța de a se califica în optimile de finală ale unei competiții europene. În actuala campanie europeană (ediția 2022/23) Sheriff a susținut deja 16 meciuri: 0-0 și 1-0 cu HŠK Zrinjski, Bosnia și Herțegovina (primul tur preliminar al Ligii Campionilor), 0-0 și 1-0 cu NK Maribor, Slovenia (al doilea tur preliminar al LC), 1-2 și 1-2 cu FC Viktoria Plzen, Cehia (al treilea tur preliminar al LC), 0-0 și 0-0, 3-2 la penalty cu FC Pyunik Yerevan, Armenia (play-off-ul Ligii Europei), 3-0 și 1-0 cu Omonoia Nicosia, Cipru, 0-2 și 0-3 cu Manchester United, Anglia, 0-2 și 0-3 Real Sociedad, Spania (grupa E a UEL), 0-1 și 3-1 cu Partizan Belgrad, Serbia (play-off-ul pentru optimile de finală din Europa Conference League).

 

Tot astăzi, la sediul UEFA, s-au stabilit și perechile din faza optimilor de finală ale Europa League:

Manchester United (Anglia) – Real Betis Balompie (Spania)
Juventus (Italia) – Freiburg (Germania)
Sporting CP (Portugalia) – Arsenal (Anglia) 
Shakhtar (Ucraina) – Feyenoord (Țările de Jos)
Union Berlin (Germania) – Union Saint-Gilloise (Belgia)
Bayer 04 Leverkusen (Germania) – Ferencvarosi (Ungaria)
Sevilla (Spania) – Fenerbahce (Turcia)
Roma (Italia) – Real Sociedad (Spania)

 

Meciurile tur sunt programate pe 9 martie, iar returul – 16 martie.