• Fii alături de Echipa Țării

Anatol Borș, la 75 de ani!

18 feb 2023 de Victor Daghi

Fostul jucător al echipei Moldova Chișinău, fostul antrenor al Naționalei de juniori a Moldovei și al cluburilor Nistru Chișinău, FC Tighina, Dinamo Codru Chișinău și Nistru Otaci, antrenorul emerit al Republicii Moldova, Anatol Borș, împlinește astăzi frumoasa și onorabila vârstă de 75 de ani! 

 

Cu această ocazie, Federația Moldovenească de Fotbal îi urează omagiatului multă sănătate, bucurii de la cei dragi și succese în toate activitățile pe care le întreprinde pentru dezvoltarea fotbalului nostru. 

 

În această zi deosebită vă mulțumim că sunteți alături de fotbalul moldovenesc și ne ajutați să îl promovăm și să-l dezvoltăm. 

 

La mulți ani, Anatol Borș!!! 

 

Anatol Borș s-a născut pe 18 februarie 1948 la Chișinău.

 

A început să practice fotbalul la vârsta de 7 ani, la școala de fotbal Moldova, primul antrenor – Serghei Cornilov.

 

Cariera de jucător: Moldova și Avîntul Chișinău (1964-1972), Dnestr Tiraspol (1967), Kolhida Poti (1972), Zvezda Tiraspol (1973), Sahalin Iujno-Sahalinsk (1974-81)

 

După încheierea carierei de fotbalist a devenit antrenor. Este absolvent al Școlii superioare de antrenori de la Moscova (1982). A fost antrenor al selecționatei RSS Moldovenești. A activat ca tehnician la Nistru Chișinău, Sahalin, Institutul Pedagogic Ion Creangă din Chișinău, FC Tighina, Dinamo Codru Chișinău, Naționala U17 a Moldovei, Nistru Otaci.

 

A lucrat pe parcursul mai multor ani la la LIRPS și la școala de fotbal Nistru Chișinău. Este antrenor emerit al Republicii Moldova. Printre discipolii săi sunt Igor Dobrovolski, Serghei Savcenco, Serghei Dercaci, Alexandru Guzun, Lilian Popescu, Gheorghe Harea și mulți alți jucători.

 

În ultima perioadă a activat ca Delegat FMF la meciurile din campionatul național.

 

Căsătorit. Soția – Alina, are doi fii, Nicolae, antrenor la școala de fotbal Baltika Kaliningrad, și Alexandru, și 3 nepoți. 

Anii 60 ai secolului trecut. Apărătorul Moldovei, Anatol Borș (al treilea din stânga) înscrie în poarta echipei Kairat Alma-Ata. Foto din arhiva lui Anatol Borș