• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Premieră pentru fotbalul moldovenesc. Parteneriat dintre Sfîntul Gheorghe și Rainier

07 feb 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

În premieră pentru fotbalul moldovenesc, FC Sfîntul Gheorghe a încheiat un parteneriat cu clubul feminin Rainier. Evenimentul istoric a avut loc astăzi la Casa Fotbalului din Chișinău. 

Contractul de colaborare a fost semnat de către președintele clubului Sfîntul Gheorghe, Petru Ojog și președintele CSF Rainier, Evghenia Iofciu. De asemenea, la această acțiune au participat jucătoarele clubului feminin, Adelina Cojocari și Valeria Vîrlan.

Acest parteneriat constituie un pas important pentru dezvoltarea fotbalului feminin din Republica Moldova. Colaborarea dintre aceste cluburi va constitui un imbold pentru echipele din Super Liga să ofere un suport echipelor feminine.

În baza acestei întelegeri, FC Sfîntul Gheorghe va susține financiar și se va implica în viața de zi cu zi a clubului Rainier.

De menționat, câ începând cu acest an, cluburile care doresc să obțină licența UEFA pentru a participa în cupele europene, trebuie să respecte una dintre cele trei cerințe impuse de forul european:
1. De a avea o echipă feminină în cadrul clubului 
2. De a avea un contract de colaborare cu o echipă feminină 
3. De a investi în infrastructura fotbalului feminin.

Astfel, UEFA își dorește să dezvolte fotbalul feminin în toată Europa, iar cluburile să beneficieze de un sprijin financiar și să aibă posibilitatea să ajungă la un alt nivel de dezvoltare.

În a doua parte a campionatului la fotbal feminin, discipolele Evgheniei Iofciu vor evolua cu denumirea CSF Rainier - Sfîntul Gheorghe.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la acest evenimwnt de către coordonatorul de competiții la fotbal feminin, Ruslan Plopa, tot el find și secretarul general al Ligii Feminine de fotbal din Moldova.

În prezent doar Sfîntul Gheorghe are un contract de colaborare cu o echipă din Liga Națională feminină. În același timp, formațiile FC Petrocub și FC Milsami au în componența clubului o echipă feminină WU14.