• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. Naționala și U19, meciuri amicale cu Georgia

02 feb 2023 de Victor Daghi

Naționala de futsal a Moldovei continuă pregătirile pentru ultimele două meciuri din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial 2024. Selecționata pregătită de Vladimir Vusatîi va susține două meciuri amicale în Georgia, cu reprezentativa acestei țări. Cele două partide de verificare se vor disputa pe 8 și 9 februarie, ambele cu începere de la ora 16:00, la Olympic Palace din Tbilisi.

 

Selecționerul Vladimir Vusatîi a anunțat lotul pentru partidele cu Georgia: 

Portari: Oleg Chitoroagî (Steaua Dental), Alexei Capsamun (Nistru) 

Jucători de câmp: Cristian Obadă, Andrian Lașcu, Leonid Podlesnov, Cristian Crasnov, Lilian Guțu (toți, Clic Media), Sergiu Tacot, Constantin Gurjui (ambii, Nistru), Sergiu Munteanu, Constantin Nița (ambii, Balkan Pharmaceuticals), Sergiu Țîmpeu (Steaua Dental)

 

Partidele amicale cu Georgia reprezintă o etapă de pregătire a Naționalei Moldovei pentru partidele din calificările Campionatului Mondial din 2022. În grupa 1 preliminară, echipa noastră a susținut 2 meciuri, 7-1 cu Cipru și 2-7 cu Spania. Pentru reprezentativa antrenată de Vladimir Vusatîi urmează încă 2 partide, cu Cipru, în deplasare, pe 5 martie, și cu Spania, acasă, pe 8 martie.

 

Și Naționala de futsal U19 a Moldovei continuă pregătirile pentru preliminariile Campionatului European 2023. După ce au susținut săptămâna trecută două meciuri amicale cu reprezentativa similară a României (2-4 și 3-5), micii tricolori vor juca două partide amicale cu Georgia. Cele două jocuri de verificare se vor disputa pe 7 și 8 februarie, cu începere de la ora 16:00, respectiv 13:00, la Olympic Palace din Tbilisi.

 

Selecționerul Oleg Petrov a anunțat lotul pentru partidele cu Georgia: 

Portari: Vlad Slavinschi (Ciorescu), Dan Bîrcă (fără club)

Jucători de camp: Daniel Chiriac, Sergiu Godorojea, Victor Stropșa (tustrei, Next), Nichita Pagu, Maxim Danilov, Marius Condruc (tustrei, FT Răut Park), Dumitru Cucoș, Marius-Mihai Stepuleac (ambii, Nistru), Denis Lupan, Vasile Voscalevschi (ambii, ȘS Mihai Viteazul Călărași), Alexei Tumuruc (Balkan Pharmaceuticals)

 

Reprezentativa de futsal U19 a Moldovei va porni în această primăvară într-o nouă campanie de calificare la EURO 2023. Micii tricolori vor evolua în Grupa 1 din Main Round, alături de Kazahstan, Slovenia și Polonia. Toate meciurile vor avea loc la complexul sportiv Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu.

 

Programul meciurilor:

22 martie 2023: Slovenia – MOLDOVA (ora 15:00), Polonia – Kazahstan (18:00)

23 martie 2023: Slovenia – Polonia (15:00), MOLDOVA – Kazahstan (18:00)

25 martie 2023: Kazahstan – Slovenia (15:00), MOLDOVA – Polonia (18:00)

 

Câștigătoarea grupei noastre se va califica la turneul final, care va avea loc în orașul croat Poreč, în perioada 3-10 septembrie 2023.

 

Naționala de futsal U19 a Moldovei va participa pentru a treia oară la această competiție. În ediția 2019, tricolorii au terminat pe locul 3 grupa a 3-a preliminară din Main round, învingând Serbia (6-4) și cedând de la Portugalia (1-10) și Bosnia și Herțegovina (1-2). Iar în ediția 2022, mini-turneul de calificare s-a desfășurat în țara noastră, iar Naționala Moldovei a terminat grupa 6 preliminară pe locul 4, fiind învinsă de Belgia (0-6), Andorra (4-5) și Ucraina (0-5). 

 

Foto: Anna ROTARY