• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Școala de antrenori FMF. Licența B UEFA

01 feb 2023 de Maria Teeşanu

În conformitate cu planul anual de activitate al Departamentului Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal, Școala Federală de Antrenori a organizat în perioada 30-31 ianuarie, în format online, modulul 3 al licenței B UEFA, promoția 23.

Sub îndrumarea lectorilor și tutorilor, cei 28 de antrenori au participat la sesiuni teoretice, în cadrul cărora au făcut un schimb de opinii despre diferite aspecte ale jocului:

1. Profilul mijlocașului defensiv
2. Interacțiuni de grup în zona galbenă. Zona centru
3.Profilul mijlocașului central și ofensiv
4. Fitness. Rezistența
5. Trecerea mijlocului terenului. Zona extremă.

Lectori ai seminarului au fost Dănuț Oprea, Nicolai Bunea, Vitalie Mardari, Ernest Gulceac, Dumitru Turcu și Igor Negrescu.

La finalul modulului a fost elaborat un program individual de lucru pentru antrenori și oferite sarcini care la rândul lor urmează să fie analizate în următorul modul.

Lista participanților:
1. Adnan AGANOVIC
2. Ciprian-Sorin AMARANDEI 

3. Liviu-Ion ANTAL

4. Alexandru CARP

5. Cristian CÎRLAN 

6.  Vadim CRAVCESCU

7. George-Mihai FLORESCU

8. Younes HAMZA

9. Ioan HORA

10. Denis ILESCU

11. Vadim JOSAN

12. Lazslo KULSCAR 

13. Cătalin LUNGU

14. Roman LUPAȘCU

15. Valerii MAVRODIE

16. Victor  MEDELEANU

17. Denis MELNICOV

18. Bogdan Alexandru MITREA

19. Dmitri MORARI

20. Alexandru ONICA

21. Dan Mihai ROMAN

22. Mihai ROMAN

23. Adrian ROPOTAN 

24. Alexandru ȚIGĂNAȘU 

26. Gabriel Cristian VAȘVARI

27. Ghenadie  PÂNZARI

28. Anastasia SIVOLOBOVA

Costul de participare la cursurile pentru obținerea Licenței B UEFA constituie 1800 euro. Cei interesați se pot înscrie dacă au peste jumătate de an de practică, după obținerea licenței C UEFA. Cu detalii vom reveni ulterior.

Astfel, venim cu un îndemn și încurajăm toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Mai bine de 20 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF. Până în anul 2022 Școala federală de antrenori a emis 53 de Licențe Pro. Posesorii acestor licențe activează în campionatele României, Armeniei, Letoniei, Ucrainei, Rusiei și Moldovei. 

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 

C UEFA - 519 antrenori
B UEFA- 188 antrenori
A UEFA - 131 antrenori
A Elite Youth UEFA - 20 antrenori
PRO UEFA - 53 antrenori 
A GK UEFA - 12 antrenori
B FUTSAL UEFA - 14 antrenori
În curs - 223 antrenori 

Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.