• Fii alături de Echipa Țării

Echipe Naționale. Confirmări și nume noi

27 ian 2023 de Victor Daghi

Comitetul Executiv a luat act și a aprobat propunerile Comitetului de antrenori al FMF cu privire la confirmările și numirile noilor selecționeri ai naționalelor Moldovei. Astfel, la selecționatele de juniori au fost numiți 3 antrenori noi. Vă prezentăm lista completă a selecționerilor Moldovei la toate cele 8 categorii de vârstă, masculin.  

 

Selecționer al reprezentativei U15 a fost numit Andrei Radiola (33 ani). Fostul jucător al Naționalei de tineret a Moldovei și al cluburilor Sheriff, FC Tiraspol și Dinamo Auto, a lucrat în ultimii 10 ani cu echipele de juniori ale clubului Sheriff, cu care a devenit câștigător al turneelor internaționale “Varna Cup” și “Junior Cup”, dar și cu echipa regiunii Est în cadrul programului FMF “Noi”.  

 

Vitalie Mardari va antrena Naționala U16, continuând munca cu echipa pe care a preluat-o anul trecut și care a trecut la competițiile rezervate vârstei superioare cu un an. Același lucru se va întâmpla și cu Igor Negrescu, care va trece de la U16 la U17 cu echipa pe care a pregătit-o anul trecut, iar Alexandru Guzun de la U19 la U20.

 

Tehnician al Naționalei U18 a devenit Serghei Cebotari (41 de ani), cel mai bun antrenor moldovean al anului 2019. Cu Sfîntul Gheorghe a cucerit Cupa Federației în anul 2020, Cupa Moldovei și Supercupa Moldovei în anul 2021. A mai antrenat CSCT Buiucani, Academia Chișinău, Zaria Bălți și CSF Bălți.

 

Noul antrenor al selecționatei U19 a fost numit Andrei Corneencov (40 ani). Fostul internațional moldovean, cu 23 de meciuri pentru tricolori, a lucrat în ultimii 10 ani ca antrenor la Academia de fotbal Sheriff Tiraspol, Sheriff U19, Sheriff-2 și antrenor secund la prima echipă a clubului tiraspolean. Cu juniorii Sheriff-ului a devenit campion național.

 

Ștefan Stoica a fost reconfirmat în funcția de antrenor al reprezentativei de tineret, U21.

Serghei Cleșcenco va continua lucrul cu Naționala Moldovei, cu care are contract până la finalul anului 2024.

 

Andrei RADIOLA