• Fii alături de Echipa Țării

Plăți de solidaritate. FMF va distribui circa 100 de milioane de lei

27 ian 2023 de Sandu Grecu

Comitetul Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal a aprobat astăzi sumele plăților de solidaritate din competițiile de club UEFA Champions League 2021-2022, pentru dezvoltarea tinerilor fotbaliști în cluburile din Republica Moldova. Astfel, FMF va distribui circa 100 de milioane de lei către organizațiile sportive, care participă în competițiile organizate de forul fotbalistic din Moldova.

Reamintim că această sumă a fost distribuită de UEFA în urma participării, în premieră, a campioanei Republicii Moldova la fotbal, echipa Sheriff Tiraspol, în grupele UEFA Champions League.

 

FMF este organizația obștească, care pune accentul pe dezvoltarea fotbalului, oferind o susținere consistentă și investiții importante în școlile de fotbal din Republica Moldova, inclusiv în instituțiile publice de învățământ aflate în gestiunea Ministerului Educației sau Autorităților Publice Locale.   

 

Astfel, în acest an, datorită rezultatelor excelente obținute de echipa de pe primul loc al campionatului național organizat de FMF, încasările în urma participării formației Sheriff în UEFA Champions League au crescut substanțial, ajungând la circa 100 de milioane de lei. Acești bani vor fi distribuiți către 84 de organizații sportive și 7 cluburi de elită, care dezvoltă fotbalul, conform tabelelor de mai jos (click pe DOCUMENTE ANEXATE). De menționat, că FC Sheriff nu se regăsește printre beneficiarii plăților de solidaritate, în conformitate cu reglementările UEFA.  

 

Top 5 școli de fotbal cu cele mai mari încasări:

1.    Școala de fotbal Zimbru 198.280 euro

2.    Școala de fotbal Buiucani 198.280 euro

3.    Școala de fotbal Radu Rebeja 141.856 euro

4.    Școala de fotbal Real Succes 141.856 euro

5.    Școala de fotbal din Bălți 133.358 euro

 

7 cluburi din Super Liga vor încasa fiecare câte 134.343 euro. Este vorba de cele 7 echipe care au jucat în acest sezon de Super Liga, cu excepția campioanei Sheriff, care nu va primi bani, conform regulamentului UEFA.

DOCUMENTE ANEXATE

Plățile de solidaritate, 84 organizații sportive
Plăți de solidaritate, 7 cluburi